Dubai Port Limanı İnşaatı Önünde Zincirli Protesto Eylemi - Son Dakika
Güncel

Dubai Port Limanı İnşaatı Önünde Zincirli Protesto Eylemi

Dubai Port Limanı İnşaatı Önünde Zincirli Protesto Eylemi

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nin Yarımca sahilinde Dubai Port Limanı ile ilgili olarak, mahkemenin durdurmaya yönelik kararı olmasına rağmen inşaatın devam ettiğini ileri süren çevreciler, liman girişi önünde eylem yaptı.

20.05.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nin Yarımca sahilinde Dubai Port Limanı ile ilgili olarak, mahkemenin durdurmaya yönelik kararı olmasına rağmen inşaatın devam ettiğini ileri süren çevreciler, liman girişi önünde eylem yaptı. Eyleme desteğe gelen DSP'nin Kocaeli Milletvekili adaylarından Çiğdem Akıncıbaşı da sembolik olarak kendisini zincirledi.

Çekül Vakfı ile bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği protestoya CHP Kocaeli birinci sıra milletvekili adayları Fatma Kaplan Hürriyet ve Cuma Karavar, DSP milletvekili adayı Meral Uçarı ve Çiğdem Akıncıbaşı da destek verdi. Hereke Çevre Derneği Hayri Altınok, Çekül Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, CHP Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal, MARSİD Başkanı Bahri Odabaş ve çevre sakinlerinin de hazır bulunduğu eylemde, bazı kişiler kendilerini inşaatın kapısına zincirlemeye çalıştı, ancak polis engelini aşamadı. Çevreciler bu kez inşaatın kapısına zincir vurmak istemesine rağmen polis yine izin vermedi. Bu kez DSP Milletvekili adayı Çiğdem Akıncıbaşı sembolik olarak kendisini zincirledi.

Çekül Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah burada yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'nin küresel sermayeye peşkeş çekildiğini ileri sürerek, "Bu peşkeşe engel olmak için 2009 yılından bu yana sürdürdüğümüz hukuk mücadelesini kazanmamıza rağmen kenti yönetenler yargı kararını yerine getiremiyor. Yasa ve hukuk tanımazlıktan dolayı yılan hikayesine dönen Dubai Port Limanı mahkemenin verdiği 2014/968 sayılı karar ile 2014 yılında kesin olarak karara bağlanmıştır. Bugün gördüğünüz gibi inşaat devam etmekte ve kendilerini devletin ve yasaların üzerinde görenler inşaatı devam ettirmektedir" dedi. - Körfez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dubai Port Limanı İnşaatı Önünde Zincirli Protesto Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement