Ekrem Dumanlı'nın İfadesi 48 Saattir Alınmadı - Son Dakika
Güncel

Ekrem Dumanlı'nın İfadesi 48 Saattir Alınmadı

Ekrem Dumanlı'nın avukatı, Cemaat'e yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan müvekkilinin henüz ifadesinin alınmadığını belirterek "Neden bekletildiğini bilemiyoruz" dedi.

16.12.2014 11:07  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın Al Jazeera Türk'e yaptığı açıklamada, müvekkilinin ifadesinin alınmadığını, ne zaman alınacağına dair bir açıklamanın da yapılmadığını söyledi.

Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonda ifade alma işlemleri sürüyor. Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca geniş güvenlik önemleri altında Eyüp Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasına geri götürüldü.

"EKREM BEYİN İFADESİ ALINMADI"

Al Jazeera Türk'e yaptığı açıklamada kendilerine karşı "kin ve intikam yüklü davranışların sürdüğünü" vurgulayan Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın şunları söyledi: "Ekrem beyin ifadesini ne zaman alacaklarını bilemiyoruz. Savcıya soruyoruz söylemiyor. Gece gündüz soğukta buralarda bekletiyorlar. Kendisi nezarette, ama hangi koşullarda göremiyoruz. Talep ettiğimizde avukat görüşme odasında görüştürüyorlar. Bu konuda bir kısıtlama yok ama neden ve ne halde bekletildiğini bilemiyoruz."

"BURADA HUKUKTAN ÖTE BİR ŞEY YAPILIYOR"

Bugün gözaltındaki polislerin ifade işlemlerine başlanacağını öğrendiklerini belirten Dumanlı'nın avukatı Günaydın, "Nefret ve intikamla yaklaşan eli silahlı adamlar tepemizde, burada hukuktan öte herşey yapılıyor şu anda" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü girişinde ve çevresinde güvenlik tedbirleri artırıldı. Nizamiye önüne toplumsal olaylara müdahalede kullanılan iki TOMA yerleştirilmiş durumda. Çevik, hassas bölgeleri koruma, toplum destekli polis başta olmak üzere diğer birimlerden polis ekipleri meydana gelebilecek olaylara karşı özel olarak görevlendirildi.

11 KİŞİ SERBEST

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savcı tarafından ifadeleri alınan Samanyolu TV'de yayınlanan "Şefkat Tepe" dizisinin senaristi Hikmet Tombulca ile yapımcısı Samim Noyan, yine aynı kanalda yayınlanan "Tek Türkiye", "Şefkat Tepe" ve "Sungurlar" adlı dizilerin yapımcısı Salih Asan, "Sungurlar" dizisinin yönetmeni Engin Koç serbest bırakıldı.

Böylece Pazar sabahı başlayan operasyonda şimdiye kadar serbest bırakılanların sayısı 11'e yükseldi. 18 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Bugün Gazetesi yazarı Nuh Gönültaş ile Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan ise henüz yakalanamadı.

Ekrem Dumanlı\'nın İfadesi 48 Saattir Alınmadı
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Ekrem Dumanlı'nın İfadesi 48 Saattir Alınmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İSTANBUL: NEDEN BU HAŞHAŞLARI SALI VERİYORLAR ANLAMADIM HÜKÜMETİN GÜCÜ YOK MU YOKSA HEPSİNİN DELİĞE TIKANMASI 1 2 Yanıtla

Advertisement