Dünya Beyaz Baston Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Beyaz Baston Günü

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Belediyemizde 80'e yakın engelli istihdam edilmektedir.

15.10.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Belediyemizde 80'e yakın engelli istihdam edilmektedir. Onlara verdiğimiz ilk söz buydu ve bunu yerine getirdik" dedi.

Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla, Beşiktaş Belediyesi ile Türkiye Görme Engelliler Derneği etkinlik düzenledi.

Etkinlik öncesi, Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitirenler için karanfiller bırakıldı, mum yakıldı.

İstanbul'da engellilere yönelik istihdam kotasını dolduran ilk belediye olduklarını belirten Murat Hazinedar, "Belediyemizde 80'e yakın engelli istihdam edilmektedir. Onlara verdiğimiz ilk söz buydu ve bunu yerine getirdik.  Engellilere yönelik sıkıntılara çözüm bulmak için onlarla birlikte çalışıyor ve çözüm üretiyoruz" dedi.

Beşiktaş Belediyesi Engellilerden Sorumlu Başkan Danışmanı olarak görev yapan Murat Demirok ise, "Engellilerin Beşiktaş bölgesinde sosyal imkanlardan yararlanması için kültür merkezleri ve diğer yerleri engelli vatandaşların ulaşabileceği şekilde açtık. Eğitim ile alakalı da Eğitim Koordinasyon Merkezi'nde, engellilerle ilgili eğitimler veriyoruz, halkı bilinçlendirmek için de öncelikle kendi içimizden başlayarak personelimizi eğitmeye başladık" dedi.

Engellilere uygun olmayan mekanlara ruhsat vermediklerini, engelliler için fiziki düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Demirok, şunları kaydetti:

"Bugün Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü ama ülkemizde yaşayan 700 bin görme engellinin sokağa çıkamıyor, sandıkta oy kullanamıyor. 1 Kasım'da oy kullanamayacağız mesela. Kendi iradesini yansıtamıyor. Buradan bunları duyurmak istiyoruz. Kullandığımız bastonları henüz sağlık karnelerine yansıtamıyoruz."

Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda yapılan anma ve açıklamalardan sonra, İtalyan Sanatçı Stefano de Luigi'nin görme engelliler için hazırladığı özel kabartmalı resim sergisine, engelli olmayan yurttaşların gözleri bantlanarak yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da katıldı. Özel sergide engelli olmayan gözleri bantlı katılımcılar resimleri anlamaya, okumaya çalıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Beyaz Baston Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement