Dünya Bilim Merkezleri Zirvesinde Mehter Şovu - Son Dakika
Güncel

Dünya Bilim Merkezleri Zirvesinde Mehter Şovu

Dünya Bilim Merkezleri Zirvesinde Mehter Şovu

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyumun gala gecesi misafirleri Bursa´ya hayran bıraktırdı.

11.11.2014 11:53  Güncelleme: 11:56

Kuzey Afrika, Ortadoğu, ABD ve Avrupa´da bulunan bilim merkezlerinin katıldığı Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Birliği´nin 4. sempozyumuna ev sahipliği yapan BTM, dünyanın dikkatini bilim konusu altında Bursa´ya çekmeyi başardı.

Merinos AKKM´de düzenlenen sempozyumun gala yemeği büyük bir şölen havasında gerçekleşti. 2. günün akşamı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´nde düzenlenen gece mehter takımının şovu ile başladı. Merkezin fuaye alanında başlayan gösteri, 4 farklı kıtadan 14 farklı ülkeden sempozyuma katılan yaklaşık 60 misafirin Osmanlı kültürüyle tanışmasını sağladı. Açılış seremonisi, Kılıç kalkan ekibinin cesaret ve kardeşlik temasında yaptığı gösteri ile devam etti. Gösteriler ardından konuşma yapan BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, "5 yıldır projesi üzerine çalıştığımız, 2 yıldır hizmete olan ve geçtiğimiz yıldan itibaren 12.000 metrekarelik kendi binasında misafirlerini kabul etmeye başlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi´nin dünya bilim merkezleri arasında gelmiş oldu nokta gurur verici. Başta sağduyulu yaklaşımı ile desteğini hiçbir zaman BTM projesinden eksik etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye, sonrasında Names sempozyumunu düzenleyen Başkan Mujbil Almutawa´ya ve organizasyonda emeği geçen tüm BTM ekibine teşekkür ederim" dedi.

Daha önce araştırma yapıp, örnek aldıkları ABD, Avrupa ve Ortadoğu´da bulunan bilim merkezlerinin yöneticilerini Bursa´da buluşturmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan, "Artık bilim baharından söz etmek ve kendi ayakları üzerinde duran, dünyaya söyleyecek değerli sözlerini ifade edebilen bir konuma geldik. Türkiye´de bilim merkezi dendiğinde akıllara önce Bursa gelecek" dedi.

BTM´ de düzenlenen gece ressam Tolga Baktimur´un Suretler sergisinin açılışı, Bursa Lösev Bölge Koordinatörü Füsun Emecan´ın taş boyama sergisi ve atölyesi, Işıklar Askeri Hava Lisesi Jet motorları ve resim sergisi, Busmek´in ebru ve çini boyama etkinlikleri, Karagöz ve Hacivat gösterisi, bilim şovu gibi etkinliklerle devam etti. Gala yemeğin Bursa milletvekili Sayın Hüseyin Şahin de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Bilim Merkezleri Zirvesinde Mehter Şovu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement