Dünya Cbs Günü Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Dünya Cbs Günü Sempozyumu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ihtiyaçların yönetimleri yeni yazılımlara, yeni çalışmalara yönlendirdiğini belirterek, "İtfaiyeye çok sayıda yanlış ihbar geliyor.

24.11.2016 15:02

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ihtiyaçların yönetimleri yeni yazılımlara, yeni çalışmalara yönlendirdiğini belirterek, "İtfaiyeye çok sayıda yanlış ihbar geliyor. Şimdi yapılan programla mekansal verilerle gelen bilgiye bakılarak doğru olup olmadığı, nerede olduğu, gerçekten yangın olup olmadığı itfaiye merkezinden görülebiliyor. Bunlar bize kent yönetiminde kolaylıklar getiriyor." dedi.

Topbaş, "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü Sempozyumu"nun açılışındaki konuşmasında, dünyada ciddi teknolojik değişim olduğuna değinerek, yoğunlaşan kent yaşamı, hızla değişen sistemlerin insanları yeni arayışlara soktuğunu ve daha kolay yönetim sistemleri bulmak zorunda bıraktığını dile getirdi.

Şehirler büyüdükçe erişimi kolaylaştırmak için çeşitli girişimlerde bulunmak gerektiğini vurgulayan Topbaş, coğrafi bilgi sistemlerinin işlemleri kolaylaştırdığını, hata payını minimize ettiğini söyledi.

Topbaş, büyükşehir belediyesi olarak çeşitli gelişmeleri uyguladıklarını ifade ederek, şu örnekleri verdi:

"İhtiyaçlar bizi yeni yazılımlara, yeni çalışmalara yönlendiriyor. Örneğin, araçta giderken başkan veya yetkili, isterse kendi tabletinden 2, 5, 10 kilometre mesafedeki belediyenin yaptığı işleri, şantiyeleri, o şantiyenin boyutlarını, ihale bedelini görebiliyor. Kentlerin en büyük sıkıntılardan biri de hafriyat kamyonlarının taşıdıkları hafriyatı yollara, otoban kenarlarına atmalarıyla ilgili bir yazılım istedik ve başardık. Bu yazılım hafriyat kamyonlarına yerleştirilecek bir cihaz, bunun nasıl hareket ettiğini, nerede olduğunu görme imkanı veriyor. İlçe belediyesi hafriyat ruhsatı verdiği firmanın aracının hafriyatı dökeceği alanı, gideceği güzergahı, saatleri ve yapacağı sürati belirliyor. Böylece güzergah geçişleri rahatlıkla görülebiliyor. İtfaiyeye çok sayıda yanlış ihbar geliyor. Şimdi yapılan programla mekansal verilerle gelen bilgiye bakılarak, doğru olup olmadığı, nerede olduğu, gerçekten yangın olup olmadığı itfaiye merkezinden görülebiliyor. Bunlar bize kent yönetiminde kolaylıklar getiriyor."

Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı programda, coğrafi bilgi sistemi ödülleri de sahiplerine verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Cbs Günü Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement