CHP'li Dibek'ten Dünya Çevre Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Dibek'ten Dünya Çevre Günü Mesajı

CHP\'li Dibek\'ten Dünya Çevre Günü Mesajı

CHP'li Dibek, geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan birinin toplumda çevre bilincinin oluşturulması gerektiğini bildirdi.

05.06.2014 09:20  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan birinin toplumda çevre bilincinin oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Dibek, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çevrenin yok olduğuna ve insanoğlunun buna seyirci kaldığını belirtti.

Çevre sorunlarının, doğal dengeyi bozan ve yaşamı tehdit eden boyutlara ulaştığını ifade eden Dibek, şunları kaydetti:

"Geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan biri toplumda çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması, kuşkusuz, eğitimle olanaklıdır. Eğitim sistemimizde bu öncelikleri gözetmeli, çocuklarımıza erken yaşlarda doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılayabilmeliyiz.

Sağlıklı, yaşanabilir temiz bir çevre, kuşkusuz ekonomik verilerle birlikte toplumsal refahın en önemli göstergesidir. Çevre değerlerini dikkate almayan kalkınma politikaları uzun süreçte toplumların refah düzeyini düşürmektedir. Doğa harikası Istrancalarımızı yok etmeye çalışanlara engel olmalıyız. Ergenemizin temizlenmesi için var gücümüzle çalışmalıyız." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Dibek'ten Dünya Çevre Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement