Çocuk Dostu Olmak ve Çocuk Hakları Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Çocuk Dostu Olmak ve Çocuk Hakları Etkinliği Düzenlendi

Çocuk Dostu Olmak ve Çocuk Hakları Etkinliği Düzenlendi

İzmit Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla "Çocuk Dostu Olmak ve Çocuk Hakları" etkinliği düzenledi.

20.11.2013 13:13  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çocuk hakları üzerine ciddi çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirterek, Türkiye'de ilk defa Çocuk Hakları Okulu kurduklarını söyledi.

Üç yıldır bu okulda çocuklara İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ndeki hakları öğrettiklerini vurgulayan Doğan, Çocuk Hakları Masası'na başvuruda bulunan çocukların istek, şikayet ve önerilerini ciddi şekilde değerlendirdiklerini kaydetti.

Doğan, bu başvurular içinde değişik konularla karşılaştıklarını dile getirerek, "Anne babasına bile söyleyemediği şeyler oluyor. Biz bunlarla ilgili dosyamızı açıyoruz ve ilgili uzmanlarımızla destek vermeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Dosya sayısının bine yaklaştığını anlatan Doğan, çalışmaları sessiz sedasız yürütmeye devam ettiklerini aktardı.

Doğan, çocuklara farklı konularda da hizmetler verdiklerine işaret ederek, "İzmit'i Seviyorum, Bisiklete Biniyorum Projesi ile çocuklarımıza önce bisiklete binmeyi öğretiyor, daha sonra da bisiklet veriyoruz. Şimdiye kadar 10 bin 150 bisiklet dağıttık, gelecek yıl 4 bin 500 tane daha dağıtacağız" diye konuştu.

Kurdukları portatif havuzlarda 20 bin çocuğun yüzme öğrendiğini belirten Doğan, Cep Sinemaları Projesi ile 4 yıldır çocuklara ücretsiz film izlettirdiklerini sözlerine ekledi.

Doğan'ın konuşmasının ardından yazar Mehmet Güreli, gazeteci yazar Burcu Aktaş, çocuk edebiyatı yazarı Yalvaç Ural ve oyuncu Görkem Yeltan, programa katılan 9'uncu sınıf öğrencileriyle çocuk hakları konusunda söyleşi yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuk Dostu Olmak ve Çocuk Hakları Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement