Dünya Çocuklara Kalsa - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocuklara Kalsa

Gonca 'nın bu yıl 13. kez düzenlediği ve artık gelenekselleşen resim ve hikâye yarışmasına başvurular başladı.

17.12.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gonca Dergisi Yazı işleri Müdürü Murat KAYA; "Gonca Dergisi olarak bu yıl resim-hikaye yarışmamızın 13.'cüsü düzenliyoruz. Bu sene çocuklara "Dünya çocuklara kalsa" dedik ve onlardan gelecek olan çalışmaları değerlendireceğiz. "Dünya çocuklara kalsa" ne olurdu? Dünya, nasıl olurdu?" gibi soruları kendilerine sorarak sınırsız hayalgücü eşliğinde ürettikleri resim ve hikaye çalışmalarını Gonca Dergisi'ne iletecekler. Biz onlara bir ufuk açacağız, onlar da bize o ufukta pencereler açacaklar" dedi.

DÜNYA ÇAPINDA KATILIM ARTIYOR

Kaya; "Yeni yetenekler kazanmak açısından bu yarışma bizim için çok önemli. Bugüne kadar yarışmaya katılan gençlerimiz ve çocuklarımız daha sonrasında Gonca Dergisi'nde yazar oldular. Bu ayki kapak konumuzda yarışmaya daha önce katılan ve şu anda yazar ya da ressam olan arkadaşlarımızın başarı hikâyelerine yer verdik. Geçtiğimiz sene bu yarışmaya 22 bin kişi katıldı. Afrika, Arnavutluk ve Bosna gibi Türkiye dışında ülkelerden de okuyucu kitlemiz var. Bu ülkelerden de çocuklarımız yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmaya katılan ve başarılı olan çocuklarımız ileride ressam ya da yazar olarak bizi buluyor ve bu yarışmanın hayatlarını değiştirdiğini dile getiriyorlar" diye konuştu.

ÇOCUKLAR KÜLTÜR VE SANATA TEŞVİK EDİLİYOR

Gonca Dergisi, 13. Resim/Hikaye Yarışması'nda her iki dalda da birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye ise ise 500 TL ödül verileceğini belirten Murat KAYA, "Çocuklarımızı ödüllendirerek, onları kültür ve sanata teşvik ediyoruz. Yarışmacılar, eserleriyle birlikte ad, soyad, doğum tarihi, okul, sınıf, şube, okul adresi ve telefon bilgilerini göndermeliler. Gönderilecek çalışmalar en geç 14 Mart 2015 tarihine kadar Gonca Dergisi/ Şafak İş Merkezi, Bulgurlu Mah. Bağcılar Cad. No:1 Üsküdar İSTANBUL adresine; posta/kargo yoluyla gönderilebilir veya da elden teslim edilebilir. Gönderilecek eserlerin daha önce başka bir yarışmaya katılarak ödül almamış olması ve başka bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir" diye ekledi.

Gonca Dergisi Yazı işleri Müdürü Murat KAYA, "Gonca Dergisi'nin yanında çocuklarımıza hitap eden "Kaydırak" isimli bir dergimiz daha var. Bu dergimizi de Okul Öncesi çocuklarımız için hazırlıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Çocuklara Kalsa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement