Dünya Çocukları Sahan'da Gaziantep Yemeklerini Çok Sevdi - Son Dakika
Güncel

Dünya Çocukları Sahan'da Gaziantep Yemeklerini Çok Sevdi

Dünya Çocukları Sahan\'da Gaziantep Yemeklerini Çok Sevdi

TRT 36. Uluslararası 23 Nisan Çocuk şenliği kapsamında 35 ülkeden Gaziantep'e gelen yaklaşık bin 600 çocuk, Sahan restoranda kendilerine sunulan geleneksel Antep yemeklerine hayran kaldılar.

18.04.2014 08:35  Güncelleme: 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 36'ncısı düzenlenecek olan 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliklerine katılmak üzere 35 ülkeden Gaziantep'e gelen yaklaşık bin 600 çocuk, Gaziantep Valiliğinin onurlarına verdiği 'Hoş Geldiniz' yemeğinde geleneksel Antep lezzetlerini yakından tanıma ve tatma fırsatı buldular. Sahan Restoranda düzenlenen akşam yemeğine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve 35 ülkeden gelen binlerce çocuk katıldı.

Yemek öncesi Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük kervansarayı içerisinde hizmet veren Sahan Restorantın tarihi dokusunu keşfe çıkan çocuklar, hayran kaldıkları bu ihtişamlı yapı karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Dünya çocukları daha sonra Sahan şef aşçılarının kendileri için özel hazırladığı geleneksel Antep yemeklerinin tadına baktılar. Menüde bulunan Tandır kebabı ve diğer yemeklerin lezzetlerini değerlendiren küçük misafirler,"Muhteşem bir tarihi yapının içerisinde, muhteşem yemekler yedik. Daha önce hiç tatmadığımız bu eşsiz lezzetleri severek ve beğenerek tükettik. Bugünü, tarih ve güzel yemeklerin iç içe sunulduğu unutulmaz bir gece olarak hep hatırlayacağız"dediler. 1700 kişiye Gaziantep'in en seçkin geleneksel yemeklerini aynı anda servis ettiklerini belirten Sahan Restoran İşletmecisi Mehmet Polat ise bu tarz büyük organizasyonlara hem alan hem de personel sayısı bakımından her zaman hazır olduklarını ifade ederek "Farklı coğrafyalardan ülkemize ve Gaziantep'e konuk olarak gelen çocukları ağırlamak ve onlara Gaziantep mutfak kültürünü tanıtmak bizim içinde büyük bir onur ve heyecan oldu. Böyle büyük organizasyonları her zaman karşılamaya hazırız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Gaziantep'te yapılması gerçekten büyük bir şans. Bizlerde kentimizin gastronomi alanında tanıtınınım sağlamak için elimizden gelenleri yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Çocukları Sahan'da Gaziantep Yemeklerini Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement