Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" - Son Dakika
Güncel

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü"

Türk Kızılayı'nın düzenlediği, Spor Toto Süper Ligde mücadele eden takımların taraftarlarına yönelik "Kan Bağışı Ligi"nde, en fazla kan bağışlayan 3 kulübe, plaket ve madalyaları verildi.

14.06.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nde özel bir etkinliğe imza attı.

Türk Kızılayı'nın Kuzey Marmara Bölgesi Kan Merkezi'nde düzenlenen törende, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların taraftarlarına yönelik düzenlediği "Kan Bağışı Ligi"nde en fazla kan bağışlayan 3 kulübe plaket ve madalyaları verildi. Etkinlik kapsamında, en çok kan bağışında bulunan kişilere de altın madalya verildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kan ihtiyacını bölgesel kan merkezleri vasıtasıyla gönüllü ve güveniler donörlerden elde etme çalışmalarına 2005 yılında başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu çalışmaya başladığımız zaman, yılda 305 bin ünite kan topluyorduk. Geçtiğimiz yıl itibariyle 1 milyon 650 bin ünite kan topladık. Donörlerimize dayalı güvenli kan projesinde başarılı olduk. Bunları Allah rızası için gönülden kan veren insanlar sayesinde başardık. Her yıl artan bir başarı trendiyle bunu gerçekleştirdik. Bu yıl, Allah nasip ederse 1 milyon 900 bin ünite, önümüzdeki yıl da 2 milyon 100 bin üniteye çıkmak suretiyle Türkiye'nin kan ihtiyacını, kan sıkıntısını tarihe gömmüş olacağız."

"Kan Bağışı Ligi"nda, kan verenlere takımlarının sorulduğunu anlatan Akar, "Yanlış mı yaptık ' Duyuramadık mı ' Fenerbahçe şampiyon olamadı. Ligde şampiyon olmasına rağmen burada olamadı. Burada Galatasaray kulübümüz şampiyon oldu. İkinci Fenerbahçe, üçüncü ise Beşiktaş oldu. Her üç takımı da tebrik ediyorum. Bu suretle 200 bin ünite kan topladık. Bu işi yapanlardan, bunları verenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, Türk Kızılayı'na teşekkür ederek, "200 bin ünite kan çok önemli ama spor kulüplerinin potansiyelinin daha fazla olduğun inanıyorum. Desteğimiz devam edecek" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Serder Erkan, "Türk Kızılayı'nın bu projesini çok anlamlı buluyorum. Türk Kızılayı taraftarlarımızı da bu işin içine katmıştır. Proje yeteri kadar duyurulursa, kan ihtiyacı da büyük ölçüde karşılanmış olur. Desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

Beşiktaş AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun ise projenin önümüzdeki yıllarda devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu vurgulayarak, "Türk Kızılayı'na her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz" şekilnde konuştu.

Konuşmaların ardından, Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Galatasaray adına Ebru Köksal'a, Fenerbahçe adına Mustafa Serdar Erkan'a, Beşiktaş adına da İhsan Coşkun'a madalya ve beratlarını verdi.

Akar, takımların yöneticilerine madalyalarını vermesinin ardından yaptığı konuşmada ise "Bir araya gelmez diyorlardı. Üç kulübümüzün yöneticileri bir araya geldi. Türk Kızılayı Türkiye'nin ortak değeridir. Hep birlikte maç izleyeceğimiz günleri hayal ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra 35 kez ve üzerinde kan bağışında bulunanlara altın madalya, 45 kez ve üzerinde kan bağışında bulunanlara ise plaketleri verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement