Dünya Gümrük Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Gümrük Günü

26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Zonguldak'ta tören düzenlendi.

26.01.2017 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Zonguldak'ta tören düzenlendi.

Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından, Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene Zonguldak Gümrük Müdürü Mehmet Yıldız, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdür Vekili Mustafa Kocaaslan, Tasfiye İşletme Müdür Vekili Oktay Aktan ve kurum çalışanları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan programda saygı duruşunda duruldu, İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Gümrük Müdürü Yıldız, törende yaptığı konuşmada, bakanlık olarak hedeflerinin ticaretin daha kolay ve daha güvenli olduğu bir ülke konumunda olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bu amaçla çağın yeniliklerine ayak uydurarak teknolojik altyapının aktif bir şekilde kullanıldığı, yasal olarak ticaretin geliştirilmesini hedeflendiklerini dile getiren Yıldız, "Diğer taraftan da kaçakçılıkla mücadeleyi aktif şekilde sürdürerek ülkemizin vergi kaybını önleyecek, toplumun ve vatandaşlarımızın sağlığını bozacak girişimlere karşı, X-Ray cihazımızla art niyetli girişimlerin korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Törenin ardından Yıldız ve müdürlük personeli Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi makamında ziyaret etti.

Gümrüklerin toplumlar ve devletlerin hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten Ergi, "Ticaret ile zararlı ve ülkenin aleyhine gelecek malların engellenmesi sizlerin elinde olan bir durumdur. Özellikle son 10-15 yıldan günümüze Gümrüklerimizde ve Gümrük teşkilatlarımızdaki gelişmeler gerçekten insana gurur veriyor. Daha önce çok daha zor şartlarda bu görev yapılırken günümüzde işlevsel, kurumsal ve alet edevat açısından gümrüklerimiz çok desteklenmiştir. Artık dünyanın sayılı Gümrükleri arasındayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Gümrük Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement