Dünya Haber Ajansları Kongresine Doğru - Son Dakika
Güncel

Dünya Haber Ajansları Kongresine Doğru

Dünya Haber Ajansları Kongresi (NAWC) hazırlık toplantısı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlendi.

02.03.2015 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Haber Ajansları Kongresi (NAWC) hazırlık toplantısı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlendi.

Azerbaycan Devlet Enformasyon Ajansı'nın (AZERTAC) evsahipliğindeki toplantıya, Azerbaycan Cumhurbaşkanının Sosyal ve Siyasi Konulardan Sorumlu Yardımcısı Ali Hasanov, NAWC Başkanı ve Suudi Haber Ajansı (SPA) Başkanı Abdullah Bin Fahd El-Hüseyin, Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) Direktörü Clive Marshall, Rus TASS Ajansı Başkanı Sergey Mihaylov, Anadolu Ajansı (AA) Pazarlama ve Satış Direktörü Nedim Kaya, AA Dış İlişkiler Müdürü Ercan Göçer ile dünya haber ajanslarının yönetici ve temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Ali Hasanov, 2016 yılında NAWC'ın Bakü'de yapılacağını ve Azerbaycan'ın bu kongrede başkanlığı devralacağını, yine 2016'da Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) toplantısının da Bakü'de yapılacağını bildirdi.

Azerbaycan'da basın yayın alanında elde edilen başarılardan ve yapılan reformlardan bahseden Hasanov, Sovyetlerin dağılmasının ardından ülke medyasının uluslararası medyaya entegre olduğunu, medyanın özgürleştiğini ve 1998 yılında devlet sansürünün kaldırıldığını kaydetti.

Dünyadaki küreselleşme sürecinde çağdaş medyanın bazı görevler alması gerektiğini ifade eden Hasanov, zaman zaman bu konuda bazı sorunların yaşandığına dikkati çekti.

Medya kurumları arasında keskin rekabet ortamının olduğuna dikkat çeken Hasanov, şöyle konuştu:

"Elbette rekabet olacak, fakat bu rekabet sağlam zemin üzerinde yürütülmelidir. Bazen bunun tam tersiyle karşılaşıyoruz. Dünyada yaşanan bazı gelişmeler bazen çok büyük haber ajansları tarafından farklı şekilde sunuluyor. Medyada bazen doğruluğu kontrol edilmemiş, bazı siyasi çıkarlara hizmet eden ve siparişle yazılmış haberler yayımlanıyor. Bu durum, uluslararası arenada ikili ilişkilere darbe vuruyor. Elbette her kurumun kendi siyasi çizgisi olacaktır. Fakat tarafsızlık, objektiflik ve doğru haber yapılması önemlidir. Sadece bu durumda sağlam düşünceye dayanan genel anlaşmaya ulaşabiliriz."

AZERTAC Başkanı Aslan Aslanov ise toplantının amacının gelecek yıl Bakü'de yapılacak Dünya Haber Ajansları 5. Kongresi'ne hazırlık amacı taşıdığını bildirdi.

Aslanov, toplantıda Kongrenin tarihinin, katılımcılarının, konusunun, konuşmacıların ve panel konularının belirlenmesi için müzakereler yapılacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Haber Ajansları Kongresine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement