Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri Ortak Programı - Son Dakika
Güncel

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri Ortak Programı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, "Su kaynaklarımızın önemi giderek artmaktadır ve bu gerçekle suyumuzun bir damlasını bile heba etmememiz gerekir" dedi.

25.03.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, "Su kaynaklarımızın önemi giderek artmaktadır ve bu gerçekle suyumuzun bir damlasını bile heba etmememiz gerekir" dedi.

Diniz, Haliç Kongre Merkezi'nde, Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü ve Dünya Meteoroloji Günü ortak programında yaptığı konuşmada, suyun bireylerin en temel gereksinimi olma özelliğinin yanı sıra ülkelerin devamlılığı için de hayati önem taşıdığını söyledi.

Nüfus ve ekonomik faaliyetler geliştikçe, tarımsal faaliyetler yaygınlaştıkça birçok ülkenin suya ihtiyacının da arttığını anlatan Diniz, bu noktada su kaynaklarının etkin kullanımının önemine dikkat çekti.

Diniz, Türkiye'de su kaynaklarını en akıcı ve optimum şekilde geliştirmeyi hedefleyen ve önemli yatırımlar yapan DSİ Genel Müdürlüğünün su konusunda kamuoyunda bir farkındalık oluşturma gayesiyle çeşitli etkinlikler düzenlediğini ifade etti.

Su ve kalkınmanın birbirinden ayrılmaz iki kavram olduğunu belirten Diniz, "Pek çok sektörün ana girdisi olan suyun kullanımı büyük önem arz etmektedir. Ülkemiz dünyanın yarı kurak bölgesindedir. Su kaynaklarımızın önemi giderek artmaktadır ve bu gerçekle suyumuzun bir damlasını bile heba etmememiz gerekir. Ayrıca su arzının ve güvenliğinin sağlanması, baraj ve göletlerin ülkemiz için olmazsa olmaz olduğunu da bilmemiz gerekmektedir" diye konuştu.

"Yıllık 18 milyon metreküp ahşap üretiliyor"

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de ormanın ve ormanları korumanın önemine dikkati çekerek, ormanların tarımın ve gıda güvenliğinin sigortası olduğunu dile getirdi.

Üzmez, Orman Genel Müdürlüğü'nün son 12 yılda çok ciddi çalışmalara imza attığını vurgulayarak, ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Orman köylüsünü yerinde kalkındırmak için de çalışmalar yaptıklarını belirten Üzmez, "Köylümüzün yerinde kalkınması için çalışmanın yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü yıllık 18 milyon metreküp ahşap üreterek kereste sanayine de destek oluyor" diye konuştu.

"Mevsimlik tahminler her geçen gün gelişiyor"

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş de günümüzde mevsimlik tahminlerin her geçen gün geliştiğine işaret ederek, bilgisayar sistemlerindeki ilerlemelerin meteorolojik tahminlere olumlu etki ettiğini dile getirdi.

Son yıllarda önemli teknolojik yatırımlar yaptıklarına değinen Güneş, "Tüm plan ve projelerimiz yeni Türkiye vizyonuna uygun şekilde yürütülmektedir. Ulaşımdan tarıma, açık hava organizasyonlarından vatandaşların günlük planlamalarına kadar ülkemizde birçok alanda hizmet veriyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günleri Ortak Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement