Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü

Dünya Sağlık İçin Hareket Günü nedeniyle Biga ilçesinde bazı etkinlikler düzenlendi.

10.05.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Sağlık İçin Hareket Günü nedeniyle Biga ilçesinde bazı etkinlikler düzenlendi.

Biga'da Toplum Sağlığı Merkezi'nce düzenlenen ve Biga Belediyesi önünden başlayan etkinliğe Belediye Başkanı İsmail Işık, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yahya Kemal Kavrak, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yahya Kemal Kavrak, burada yaptığı konuşmada, fiziksel aktivitenin kan basıncını azalttığını söyledi.

Bunun kilo kontrolü için anahtar özelliğine sahip olduğunu belirten Kavrak, "Yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kalp-damar hastalıkları, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için gereklidir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü olarak kutlanmaktadır." diye konuştu.

Etkinlikte beden eğitimi öğretmenleri step gösterisi sundu. Katılımcılara Biga Belediyesi tarafından elma dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement