Dünya Şampiyonu Olan Doğa Koleji Ülkeye Döndü - Son Dakika
Güncel

Dünya Şampiyonu Olan Doğa Koleji Ülkeye Döndü

Dünya Şampiyonu Olan Doğa Koleji Ülkeye Döndü

Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, Fransa’da gerçekleştirilen Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda finalde Finlandiya’yı yenerek bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu.

26.04.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, Fransa'da gerçekleştirilen Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda finalde Finlandiya'yı yenerek bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı heyecan dolu maçta Doğa Koleji, Türkiye'ye bir kez daha büyük bir gurur yaşattı. Ligin başından bu yana en iyi şekilde mücadele eden "potanın doğa harikaları", 2. kez dünya şampiyonu olarak şampiyonaya adını altın harflerle yazdı.

2009 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen şampiyonada, Sırbistan takımını yenen genç erkeklerde şampiyonluk kupasını alan Doğa Koleji, final maçında Finlandiya ile karşılaştı. Maçı 81-69 alan Doğa Koleji, böylece ikinci kez Dünya Liseler Basketbol Şampiyonu unvanını almış oldu. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı maçta 81- 69 skor ile şampiyonluğunu ilan eden "potanın doğa harikaları", Türkiye'ye 2. kez bu gururu yaşattı.

Maça üstün başlayan Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, ilk yarıyı 37-26 gibi iddialı bir skor ile kapattı.

Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç Dağal yaptığı açıklamada, "Dünya basketbol şampiyonasında elde ettikleri dünya kupası nedeniyle oldukça mutluyuz. Sıkıntılara rağmen grubu 1. tamamladık. Ardından da Yunanistan ve Slovenya'yı yenerek finale yükseldik. Final maçı oynadığımız Finlandiya ile de kupayı göğüsledik. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya Şampiyonu Olan Doğa Koleji Ülkeye Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement