Dünya Sigarayı Bırakma Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Halk Sağlığı Müdürü Sağlam: "Kamuda tütün yasaklarının uygulanabilmesi için sadece yasalar yeterli olmuyor, mücadele verip sonuç almak için bu işe gönül vermek gerekiyor"

09.02.2015 12:38

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğünce, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, müdürlük binasında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, sigara bağımlılığının en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Dünyada ölüme sebep olan nedenler arasında sigaranın başı çektiğini belirten Sağlam, sigaranın yol açtığı hastalıklara da değindi. Sigaranın ekonomik olarak da zaralar verdiğini aktaran Sağlam, "Son yıllarda tütünle mücadele kapsamında önemli çalışmalar sergiliyoruz. Sigarayla mücadele konusunda tüm dünyanın konuştuğu bir ülke haline geldik. Bu konuda birçok ödül aldık" diye konuştu.

Sağlam, "Kamuda tütün yasaklarının uygulanabilmesi için sadece yasalar yeterli olmuyor, mücadele verip sonuç almak için bu işe gönül vermek gerekiyor" dedi.

Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ise ilçelerinde sigara bağımlılığını azaltmak adına yaptıkları çalışmalara değindi. İlçede birçok kişinin sigaraya bıraktığını dile getiren Özbey, her yıl farklı bir başlıkla farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Çalışmalarına devam edeceklerini ve her kesime ulaşmaya çalışacaklarını dile getiren Özbey, çalışmalarında kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sağlam, Özbey'e yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür belgesi verdi. Aynı zamanda sigarayı bırakan 5 kamu personeline de teşekkür belgesi verildi.

Daha sonra Şarkışla Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Kaya, sigara ve sağlık konulu sunum yaptı. Programa İl Sağlık Müdürü Adil Kaya da katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Sigarayı Bırakma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement