Dünya Şiirle Güzel - Son Dakika
Yerel

Dünya Şiirle Güzel

Dünya Şiirle Güzel

Konak Belediyesi ve Uluslararası Kadınlar Derneği'nin düzenlediği 'Dünya Şiirle Güzel' etkinliğinde şiirler engelli yurttaşlar için okundu.Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya gelen şiir dostları, genç şairlerin...

03.12.2013 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi ve Uluslararası Kadınlar Derneği'nin düzenlediği 'Dünya Şiirle Güzel' etkinliğinde şiirler engelli yurttaşlar için okundu. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya gelen şiir dostları, genç şairlerin örnek davranışına da tanık oldu.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Devlet eski Bakanı ve Uluslararası Kadınlar Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan ve Karşıyaka Sevgi Şairleri Grubunun katıldığı şiir dinletisinde, Fatma Saygın Anadolu Lisesi öğrencileri topladıkları mavi kapakları Konak Belediyesi'ne teslim ederek beş engelli yurttaşa ışık oldu.

Dünya Engelliler Günü'nde anlamlı bir etkinlikte buluştuklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, şiirin söylenecek her şeyi kapsadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Dünya şiirle güzel deyince zaten her şey özetlenmiş oldu, üzerine söylenecek bir şey kalmadı. Dünya gerçekten de sevgi, hoşgörü, barış ve demokrasiyle güzel. Bunların hepsinin içinde şiiri bulabiliyor, yaşatabiliyoruz. Şiirin özünde saklanan gerçekleri ne kadar yansıtırsak insanlığın güzelliklerinden de o kadar topluma yaymış oluruz."

Devlet eski Bakanı ve Uluslararası Kadınlar Derneği Genel Işılay saygın, sanata ve kültüre önem veren bir başkanı olduğu için İzmir'in şanslı olduğunu ifade ederek, "Şiirle, şarkıyla hayata tutunan insanlarla birlikteyiz. Emekli olduğu için bir kenara çekilen yok aramızda. Herkes canla başla ama en çok şiirle hayata tutunuyor burada" dedi.

Tanınmış şair İlter Yeşilay'ın okuduğu şiirlerle başlayan etkinlik, 10 İzmir şairinin dizeleriyle devam etti. Fatma Saygın Anadolu Lisesi öğrencileri Gül Onat, gizem Alaca ve Onur Pala'nın şiirleri ise büyük alkış topladı. Genç şairlerin asıl ilgi çeken davranışları ise biriktirdikleri mavi kapaklarla engelli yurttaşlara beş adet tekerlekli sandalye kazandırmaları oldu. Konak Belediyesi'nin sürdürdüğü 'Mavi Kapak Mavi Sevgi' Kampanyasına katkı koyan öğrencilere tekerlekli sandalyeleri Mavi kapak kampanyasına sahip çıkan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan teslim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Şiirle Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement