Dünya Su Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Su Günü

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, Dünya Su Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

22.03.2016 17:19

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, Dünya Su Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Uysal, suyun öneminden dolayı 22 Mart Dünya Su Günü'nün 1993'te Birleşmiş Milletlerce kabul edildiğini hatırlattı.

Suyun tasarruflu kullanması gerektiğini ifade eden Uysal, "Gölet ve baraj yapımına hız vererek bir damla yağmur suyunu bile insanoğlunun hizmetine sunmadan denizlere göndermemeliyiz. Ülkemiz, su zengini değildir. Ekolojik dengenin korunması için ağaç dikimine ve yeşile önem verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Suyu damla olarak vatandaşa dağıttı

Ahmetli Sulama Birliği Müdürü Mustafa Başgülşen ise 22 Mart Dünya Su Günü'ne dikkat çekmek amacıyla Şehzadeler ilçesinde yaptığı etkinlikte dünyada suyun azlığına dikkat çekmek için vatandaşlara pet şişeden birer damla su dağıttı.

Başgülşen, "Yağışların gerçekleşmesi için ormanlık alanlar artırılmalıdır. Belediyeler peyzaj çalışmalarında çok yıllık ağaç türü bitkilere önem vermelidir. Park ve bahçe sulamalarında yağmur suyu ya da geri dönüşüm kullanılmalıdır. Çiftçiler damlama, yağmurlama gibi modern sulama sistemlerine yönlendirmelidir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Su Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement