Dünya Sultanahmet'teki Patlamayı Böyle Gördü - Son Dakika
Güncel

Dünya Sultanahmet'teki Patlamayı Böyle Gördü

Uluslararası medya kuruluşları Sultanahmet'teki patlamayı 'son dakika' olarak duyurdu.

12.01.2016 11:21  Güncelleme: 17:49

Sultanahmet Meydanı'nda bu sabah meydana gelen patlama Alman basınında geniş yer buldu. Haber, gazetelerin internet sitelerinde manşete çekildi.

Uluslararası medya kuruluşları ve haber ajansları, Sultanahmet'te meydana gelen patlamayı okuyucularına 'son dakika' olarak sundu. Fransız haber ajansı AFP'nin haberinde, " İstanbul'un turist bölgesinde patlama oldu, yaralılar var" denirken, İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberinde, "Polis, tarihi Sultanahmet bölgesini çevreledi, ambulanslar patlama alanına gidiyor" ifadesi kullanıldı.

DÜNYACA ÜNLÜ AJANSLAR DUYURDU

Amerikan haber ajansı Associated Press'in haberinde ise, patlamanın nedeninin henüz bilinmediği ve ikinci patlama ihtimaline karşı polisin insanların alana girmesini engellediği aktarıldı. Haberde, Türkiye'nin geçen yıl iki ayrı bombalı saldırıya maruz kaldığı hatırlatıldı. Russia Today'in haberinde, yaralananlar arasında Alman turistlerin bulunduğu öne sürüldü.

HABER ÜNLÜ İNTERNET SİTELERİNDE BİRİNCİ SIRADA

Bild Online: İstanbul'un turistik bölgesinde canlı bomba- Çok sayıda ölü ve yaralı var

"İstanbul'un turistik bölgesi Sultanahmet'te meydana gelen patlamada 10 kişi öldü 15 kişi yaralandı. Basında yeralan ilk haberlere göre, bir kişinin kendisini patlattığı belirtiliyor."

Welt Online: İstanbul'daki patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var

"Ayasofya ve Sultanahmet Cami yakınında patlama: İstanbul'un turistler tarafından sevilen tarihi bölgesinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Patlamanın nedeni henüz belli değil."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: İstanbul'da patlama

"İstanbul'un turistik semti Sultanahmet'te meydana gelen patlamada çok sayıda ölü ve yaralı var. Olayın boyutları hakkında henüz net bilgi yok. Patlamanın meydana geldiği yer Ayasofya ve Sultanahmet Cami'ne çok yakın."

Spiegel Online: İstanbul'un turistik bölgesinde patlama, çok sayıda ölü var

İstanbul'un turistik bölgesi Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamada çok sayıda ölü bulunuyor. İlk gelen bilgilere göre patlmanın canlı bomba olma ihtimali var.

BBC'DE SON DAKİKA HABERİ OLDU

İngiliz yayın kuruluşu BBC, haber sitesinde son dakika gelişmesi olarak verdiği haberde, İstanbul Valiliği, Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını yazdı. BBC, Doğan Haber Ajansı'nı kaynak olarak göstererek, yaralıların çevre hastanelere sevk edilirken, Sultanahmet Meydanın güvenlik çemberine alındığını meydana birçok polis ve itfaiye aracı ile ambulans sevk edildiğini duyurdu.

Sultanahmet'teki bombalı saldırı ile ilgili yayın yasağı getirildiği de belirten BBC, meydanın bir bölümü güvenlik kordonuyla çevrildiğini ve giriş kapatıldığını patlamanın duyulmasından sonra olay yerine ulaşmak isteyen bir polis aracının kaza yaptığını belirtti.

PATLAMA FARKLI İLÇELERDEN DUYULDU

Patlamanın Ayasofya ile Topkapı Sarayı arasındaki bölgedeki Dikilitaş yakınında yaşandığı İstanbul'un farklı ilçelerinde de duyulduğu bildirildi.

BBC, patlamayla yaşanan paniği olaya şahit olan vatandaşlarla yapılan röportajlardan aktardı. -

Dünya Sultanahmet\'teki Patlamayı Böyle Gördü

Son Dakika Güncel Dünya Sultanahmet'teki Patlamayı Böyle Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (132)

  • yucomel: bu kadar suriyelinin işi nedir ülkemizde, kürtler zaten bu ülkenin üzerindeki belayken şimdi birde suriyeli belaları başımıza dert ettiniz. bu ülkede herşeyin keyfini kürtler ve araplar sürüyor. çalışıp vergisini düzenli ödeyen türkler hergün ölüyor. yazık ülkenin adını türkiye diye anmayın bence türklerden çok azınlıklara hizmet eden bir ülke olduk. yazıklar olsun.. 20 95 Yanıtla
  • Antalyalı: HDPKK-CHP SİZ NE YAPARSANIZ YAPIN BU MİLLET BAŞAN YAPACAK BÜYÜK USTAYI SONUNA KADAR AKP AKP 40 70 Yanıtla
  • gerçek şuki: Ülkeyi bu hale sokan tek sorumlu akp iktidarıdır.. 52 39 Yanıtla
    58 gurkan: Orumcek kafali kimin usaklini yopiyon 4 11
  • can: Suriye karışsın diye uğraşanlar evlerinde şimdi mutlumu. Bizene esattan mursiden sisiden kaddafi den biz niye komşularla kötü oluyoruz. Alın size kötü olmanın bedeli. 78 3 Yanıtla
  • mehmet sakarya: barış sürecini buzdolabına koyanlar.allah belanızı vallahi verecek 29 50 Yanıtla
    ADANALI: Onlar HİÇ gerçekçi olmadı neyin barışı pkk ile barış olmaz kafasina sikacaksin 6 8
  • eskici: Akp bunun hesabını her iki cihanda verecek.. 44 29 Yanıtla
  • lazkopat: Patlayan her bomba selocanin boynuna gecen ilmigi birazdaha geriyor..bunlar bu ulkede barinamiyacak.artik 33 38 Yanıtla
  • cem: akp istifa 46 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement