Dünya Tasarım Günü Kutlaması ARMAGGAN Gallery'de Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Dünya Tasarım Günü Kutlaması ARMAGGAN Gallery'de Yapıldı

29 Haziran günü Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul Şubesi tarafından ARMAGGAN Art and Desgin Gallery'de kutlandı.


03.07.2015 11:40

,addenin Halleri III Sergisi vesilesi ile Galeri'de gerçekleşen kutlama, ETMK İstanbul Şubesi Başkanı Prof.Dr. Özlem Er'in açılış konuşması ile başlayıp, Maddenin Halleri I ve II sergisi katılımcılarından seçilen isimlerin deneyimlerini aktarması ve Maddenin Halleri III sergi turu ile devam etti.

Ev sahipliğini ARMAGGAN Art & Design Gallery Koordinatörü Şanel Şan Sevinç'in üstlendiği davette, Chicago'da çalışmalarını sürdüren Defne Koz, Fransa'da yaşamını ve çalışmalarını sürdüren Koray Özgen, Kilittaşı Tasarım Ofisi sahibi Kunter Şekercioğlu, Adnan Serbest, Ali Bakova gibi çoğu ETMK üyesi tanınmış tasarımcılar da yer aldı.

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan ARMAGGAN Art & Design Gallery'de, "Maddenin Halleri III "sergisi 5 Eylül 2015 tarihine kadar izlenebilecek.

ZOOM TPU, Arman Suciyan, Yavuz Ergun, Nejla Güvenç, Neşe Çoğal, Güneş Özmen ve Tan Taşpolatoğlu gibi sanatçı ve tasarımcıların katıldığı sergide; sanat eserinin ve ürünün en önemli yapıtaşı olan "malzeme" ele alındı. Sergide, farklı disiplinler, malzemeler ve bakış açıları üst bir konseptte bir araya geldi.

Daha önce birbirini hiç tanımayan ya da birlike bir 'çalışma'ya imza atmamış bir sanatçı ve bir tasarımcının birlikte bir "şey" üretmesi icin eşlestirilmesi seklinde kurgulanan sergide sanatçı ve tasarımcıların üretecekleri 'ortak eser/ürün'de sınırlama yapılmıyor, tamamen serbest bırakılıyorlar. Deneysel bir şekilde ilerleyen süreçte sanatçı ve tasarımcının birlikte neye imza atacağı son ana kadar bilinmiyor.

Sergide; farklı malzemeleri kullanan, teknikleri ayrı fakat sanat görüşleri aynı olan sanatçı ve tasarımcıların , 21 grup ve 7 bireysel çalışma sonucu ürettiği eserler yer alıyor. Tasarımcıların, üretim konusundaki hakimiyetlerini sanatçıların güzellik anlayışıyla birleştirerek 3 ayda hazırladığı eser ve ürünler, ARMAGGAN Art&Design Gallery'de biraraya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Dünya Tasarım Günü Kutlaması ARMAGGAN Gallery'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement