Dünya Turizm Fuarı Londra'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Dünya Turizm Fuarı Londra'da Başladı

Dünya Turizm Fuarı Londra\'da Başladı

Türkiye ve KKTC'nin de katıldığı Dünya Turizm Fuarı İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.

04.11.2014 14:14  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ve KKTC'nin de katıldığı Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market-Wtm) İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı. 6 Kasım'a kadar Londra'da Excel Fuar Merkezi'nde devam edecek fuarda, Türkiye, 783 metrekare ve 60 katılımcı standı ile fuarda en geniş kapsamlı temsil edilen ülkeler arasında.

Fuarın ilk gününde çok sayıda gazeteci ve davetlinin katılımıyla Türkiye standında basın kokteyli yapıldı. Koktyle Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ve KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Serdar Denktaş da katıldı. Kokteyl ardından Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal Türkiye'ye ayrılan alandaki standları gezerek, turizmcilerle sohbet etti. Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, turizm sektörünün ekonomiye doğrudan katkı sağladığını anlatırken şöyle dedi:

"2023 yılı hedefimiz 2 trilyon dolarlık bir milli gelir. Bu hedefe turizmin katkısı büyük. Dolayısıyla bu tür etkinliklerin, bu tür fuarların önemi bizim için eskisinden de fazla. Turizm, ekonomiye doğrudan katkı sağlayan önemli bir sektör.

WTM 'deki Türkiye standında, Türk Kültür ve Enformasyon Ofisi tarafından Gelibolu Savaşı'nın 100 yıldönümü dolayısıyla (2015) hazırlanan anma programı kapsamındaki siyah beyaz fotoğraf sergisine de yer verildi.

Ayrıca GoToTurkeyUK sosyal medya adreslerinde #takemetoturkey adı altında seyahat ve video bloggarları ile instagram fotografçıları için düzenlenen yarışmada kazananlar ödüllerini aldı.

WTM'de fuarın üçüncü günü kanun, keman, tef ve klarnetten oluşan geleneksel Türk Müzigi dinletisi gerçekleşecek. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Turizm Fuarı Londra'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement