Dünyaca Ünlü Uzmanlar Üreme Sağlığındaki Son Teknolojileri Anlattı - Son Dakika
Güncel

Dünyaca Ünlü Uzmanlar Üreme Sağlığındaki Son Teknolojileri Anlattı

Dünyaca Ünlü Uzmanlar Üreme Sağlığındaki Son Teknolojileri Anlattı

İnfertilite alanındaki başarıyla tüm dünyada tanınan Harvard Üniversitesi'nden Prof. Utkan Demirci 'En iyi spermi bulmak için yarış platformu oluşturuyoruz' derken, Yale Üniversitesi'nden Prof. Emre Seli 'Kısırlık tedavisi için değil, bilim şimdi ileri yaş kadının anne olması konusunda çalışıyor' dedi.

21.03.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnfertilite alanındaki başarıyla tüm dünyada tanınan Harvard Üniversitesi'nden Prof. Utkan Demirci 'En iyi spermi bulmak için yarış platformu oluşturuyoruz' derken, Yale Üniversitesi'nden Prof. Emre Seli 'Kısırlık tedavisi için değil, bilim şimdi ileri yaş kadının anne olması konusunda çalışıyor' dedi. Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Koordinatörü Prof. Dr. M. Bülent Tıraş ise 'Bilimsel çalışmaları vakalarda uygulayarak aileleri çocuk hayaline kavuşturuyoruz.' şeklinde konuştu.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Acıbadem Kadın Doğum Günleri'nde dünya ve Türkiye'deki 1000 kadın hastalıkları-doğum uzmanı üreme sağlığındaki son gelişmeleri konuşmak, deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geldi. 20- 22 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul'da Wyndham Grand Hotel'deki konferans Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Koordinatörü Prof. Dr. M. Bülent Tıraş ile Acıbadem Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D Başkanı Prof. Dr. Mete Güngör başkanlığında gerçekleşti.

Acıbadem Sağlık Grubu Tüp Bebek Koordinatörü Prof. Dr. M. Bülent Tıraş infertilite alanındaki bilimsel çalışmaların çoğunlukla sperm seçimi, embriyolar üzerindeki genetik incelemeler üzerine yoğunlaştığını belirterek şunları söyledi:

'Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarına yönelik olarak dünyadaki bilimsel araştırmalar ağırlık kazanmıştır. Bizde bu kapsamda gelişen yeni teknolojileri hastalarımızın yararına ve gebe kalmaları için kullanmaktayız. Başarımız şu an için bu teknolojilerle yüzde 70'e ulaştı. Bu rakamı çok daha yükseğe çıkarmak istiyoruz' dedi.

Yale Üniversitesi'nden Prof. Emre Seli üreme konusundaki son gelişmeleri şöyle açıkladı:

'Gelişen moleküler yaklaşımlar bizlere hastanın gereksinimlerine özel, kişisel tedaviler uygulayarak, başarıya ulaşma olanağı sağlıyor. Çalışmalarımız hem kariyer yapmak hem anne olmak isteyen ancak yaşı ileri olan kadınların anne olma şansını artırmak üzere yoğunlaştı. Modern kadının ileri yaşta anne olma şansını artırmak istiyoruz. Bu yönde de yumurta ve embriyo enerji metabolizmasını inceleyen çalışmalar üzerinde yoğunlaşıyoruz.'

Philadelphia Üniversitesi'nden Prof. Serdar Ural perinatoloji konusunda ise şu açıklamalarda bulundu:

'Anneler sağlıklı bebekler doğurmak ister. Biz de bunu gerçeğe dönüştürmek için kandan aldığımız bazı örneklerle bebekteki genetik anormallikleri araştırılmakta, sorunlara çözüm bulmaya çalışmaktayız. İkiz ve üçüzlerde yapılan bazı çalışmalarda ise birbirlerini kan dolaşımını olumsuzluklarını ortadan kaldıracak yöntemleri araştırıyoruz.'

İnfertilite alanındaki başarıyla tüm dünyada tanınan Harvard Üniversitesi'nden Prof. Utkan Demirci yeni bir sperm seçim yöntemi olan 'Mikro Chip' teknolojisi, Yale Üniversitesi'nden Prof. Emre Seli üreme ve Philadelphia Üniversitesi'nden Prof. Serdar Ural perinatoloji konusunda deneyimlerini meslektaşları ile paylaştı. İtalya'dan Dr. Francesco Fanfani laparoskopik cerrahi, Maslak ve Atakent Acıbadem Hastaneleri'nden laparoskopik-robotik cerrahideki yeni uygulamalar canlı yayınla katılımcılarla saniye saniye izlenerek yorumlandı. Ayrıca konferansta IVF embriyo görüntülemede yeni gelişmelerden Time-Lapse Teknolojisi-Embriyoskop, endometriumun genetik değerlendirmesi, ERA yöntemi ve embriyoların genetik değerlendirmesi CGH ve NGS gibi yeni nesil genetik teknolojiler detaylı olarak anlatıldı.

İki gün sürecek olan konferans sırasında infertil çiftten ilk başvuruda hangi tetkikler istenmeli, hangi hastaya hangi tedavi uygulanmalı, başarısız tedavilerde hangi yöntem tercih edilmeli, endometriozis-infertilite ilişkisi, DNA testi ve ultrason, fetal anomali tarama testleri, IVF'te yeni genetik teknolojiler (CGH) gebelik oranlarını arttırdı mı, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında ne yapılmalı, IVF için sperm seçimi: Micro-chip yöntemi başarı oranlarını arttırır mı, Preimplantasyon Genetik tanıda yeni bir yöntem: Next Generation Sequencing (NGS) gibi konularda uzmanlar bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Laparoskopik ve robotik cerrahi, pratik ovulasyon indüksiyonu, ultrasonografik fetal anomali kurslarına katılan uzmanlar da sertifika almaya hak kazandı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünyaca Ünlü Uzmanlar Üreme Sağlığındaki Son Teknolojileri Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement