Dünyada Ameliyatlı ve Ameliyatsız Estetik Müdahaleler Artıyor - Son Dakika
Sağlık

Dünyada Ameliyatlı ve Ameliyatsız Estetik Müdahaleler Artıyor

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. Melike Erdim Türkiye'de ve dünyada en fazla yapılan estetik müdahaleleri rakamlarla açıklıyor.

28.03.2015 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014 yılında dünyadaki ekonomik kriz ortamına rağmen Amerika'da 2013 yılına göre botoks uygulamalarında % 6 lık bir büyüme olmuş ve 1 yılda 6,7 milyon botoks uygulaması gerçekleştirilmiştir. Botoks uygulamalarındaki bu artışın Türkiye'de de paralel bir seyir izlediğini söyleyebiliriz. Tecrübeli ellerde yapılan Botoks uygulamasının kişide sağladığı genç ve zinde duruşun, doğal görüntüden uzaklaşmadan da yapılabiliyor olması bu sayıyı artıran en önemli unsurlardan biri. Bir de tabi ki görsel ve yazılı basın ve internetin katkıları ile botoksla ilgili yanlış bilgilerin düzeltilmesi ve bu uygulamanın daha çok kişi tarafından bilinmesi uygulama sayılarının artmasını sağlamıştır.

Yine istatistiki rakamlar net olduğu için Amerikan ameliyatsız estetik uygulama sıralamasını verecek olursak;

1- Botoks uygulamaları
2- Dolgu uygulamalrı
3- Kimyasal peeling
4- Lazer epilasyon
5- Mikrodermabrazyon.

Plastik Cerrahide diğer estetik ameliyatlarda olduğu gibi botoks ve dolgu uygulamalarında da amaç; doğal görünümlü, diğer insanlar tarafından hemen anlaşılmayan abartısız sonuçlar sağlamaktır.

Amerika'da en sık yapılan 5 estetik ameliyat sıralaması ise şu şekilde tespit edilmiştir.

1-Meme büyütme
2-Rinoplasti
3-Liposakşın
4-Göz kapağı estetiği
5-Yüz germe
2014 yılı içinde sadece Amerika da 286.000 meme büyütme operasyonu gerçekleştirilmiştir. . İngiltere' de yine en sık yapılan estetik ameliyat göğüs büyütme ameliyatı olarak tespit edilmiş. Yine İngiltere'de önceki yıllara gör eliposakşın ameliyatlarında %43 lük bir artış olduğu tespit edilmiş. Türkiye de net operasyon rakamları bilemiyoruz ama en sık burun estetiği yapıldığını bunu yine meme estetik ameliyatlarının takip ettiğini söyleyebiliriz. Tabiki ülkeler ve kültürel farklılıklara göre talep edilen müdahale tipleri farklılık göstermekte ancak genel olarak tüm estetik uygulamalarda bir artış varlığından söz edebilmekteyiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Dünyada Ameliyatlı ve Ameliyatsız Estetik Müdahaleler Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement