Dünyanın En Kapsamlı Diorama Müzesinden Babalar Günü'ne Özel Sürpriz! - Son Dakika
Güncel

Dünyanın En Kapsamlı Diorama Müzesinden Babalar Günü'ne Özel Sürpriz!

Dünyanın En Kapsamlı Diorama Müzesinden Babalar Günü\'ne Özel Sürpriz!

Kendi tarzında ilk ve tek olan, sıra dışı anlatımıyla tarihe olan ilgiyi artırarak merak uyandırmayı amaçlayan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, ziyaretçilerine Babalar Günü’ne özel bir sürpriz hazırlıyor.

12.06.2015 14:48

Kendi tarzında ilk ve tek olan, sıra dışı anlatımıyla tarihe olan ilgiyi artırarak merak uyandırmayı amaçlayan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, ziyaretçilerine Babalar Günü'ne özel bir sürpriz hazırlıyor.

Kurucusu Nejat Çuhadaroğlu'nun küçük yaşlarda başlayan resim, heykel ve maket yapma tutkusuyla, seneler içerisinde büyüyerek önce koleksiyonerliğe, ardından da müzeciliğe kadar uzanarak tamamen kendi imkanlarıyla oluşturduğu Hisart Müze, ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlamaya devam ediyor. Yüzlerce diorama ve özel eserle tarihin gizli kalmış sayfalarına ışık tutan, kültür mirasına büyük katkı sağlayan bir müze haline gelen Hisart, Babalar Günü'nde babasıyla birlikte bu değerli müzeyi ziyarete gelen çocuklara ücretsiz giriş imkanı sunuyor.

Çağlayan'da 1500 metrekarelik bir alana konumlanan ve 6 katlı bir sergi alanından oluşan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi; Roma İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu, Kurtuluş Savaşı, I. ve II. Dünya Savaşları, Körfez Savaşı gibi dünya tarihinin oluşumuna etki eden pek çok medeniyet ve olaya ait askeri ve etnografik esere ev sahipliği yapıyor. Müzede sergilenen eserler, savaşlarda kullanılan askeri malzemelerin teknolojik gelişimlerini gösterdiği gibi, savaşlarla birlikte yaşanan sosyolojik, ekonomik ve kültürel etkileşimlere de ışık tutuyor.

Dünyanın en kapsamlı diorama koleksiyonuna sahip müzesi olma özelliğini taşıyan Hisart Müze'de, Roma İmparatorluğu döneminden 1990-1991 Körfez Savaşı'na kadar olan geniş kapsamlı bir süreç destansı bir anlatımla sergileniyor.

Birçok özel aksesuar ve silahın yanı sıra örneğine az rastlanır eserlerin de yer aldığı müzede, özellikle üzerinde Anadolu Selçuklu Devleti damgası bulunan kılıçlar ile gürz (topuz) ve balta, 18.yy'a ait Zülfikar Pala, Yıldırım Bayezid tuğralı yatağan, tombak miğferler, cellat palası ve Osmanlı ordusunun çeşitli dönemlerine ait askeri ekipmanlar yer alıyor.

Müzenin son katında ayrıca ziyaretçiler için Gladyatörler, Vikingler, korsanlar gibi tarihin ilgi çekici unsurları ve Indiana Jones, Yüzüklerin Efendisi, Yıldız Savaşları gibi ses getiren Hollywood yapımlarından sahnelerin canlandırıldığı diorama ve figürlerin sergilendiği farklı bir tasarım anlayışıyla hazırlanmış özel bir kafeterya da bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünyanın En Kapsamlı Diorama Müzesinden Babalar Günü'ne Özel Sürpriz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement