Dünyanın En Yaşlı Çocuk Gelini Batmanda Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Dünyanın En Yaşlı Çocuk Gelini Batmanda Yaşıyor

Dünyanın En Yaşlı Çocuk Gelini Batmanda Yaşıyor

Batmanın Hasankeyf ilçesinde yaşayan 102 yaşındaki Fatım Tapkan, yaşadığı yerin baraj suyu altında kalmasından dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

17.09.2016 13:38

102 YAŞINDAKİ ASIRLIK ÇINAR FATIM TAPKAN'IN YAŞADIKLARI

Batmanın antikkent Hasankeyf ilçesinde ikamet eden ve yaşadığı ilçenin Ilısu Barajı suyu altına girmesiyle göç etmek zorunda kalacak olan 102 yaşındaki Fatım Tapkan, Hasankeyf'in su altında kalmasından solayı üzgün olduğunu söyledi.

Ayrıca, 90 yıl önce 12 yaşında iken zorla evlendirilen Fatım Nine, yaşadıklarını gazetecilere anlattı.

Batman'ın yaşayan en yaşlı çocuk gelini olan Fatım Tapkan, bundan tam 90 yıl önce 12 yaşındayken toprak karşılığında 58 yıl yaş farkı bulunan 70 yaşındaki bir adamla evlendirildi.

Ilısu Projesiyle Hasankeyf ve birçok köyü sular altında kalarak yok olacak.

Su altında bırakılacak dediğimiz köylerden birinde yaşayan, asırlık kadın 102 yaşındaki Fatım Tapkan, için sadece Hasankeyf değil koca bir yaşam yok olacak.

Fatım nine, henüz 12 yaşında iken 70 yaşındaki bir adamla 6. eş olarak, toprak karşılığında evlendirilmiş, 50 yıldan fazla yaşadığı mağaralardan modernleşme adına çıkarılmış ve şimdi de koca bir ömür geçirdiği köyünden çıkarılıyor.

Fatım nine, "Henüz 12 yaşındaydım. Bir anda beni biriyle evlendirdiklerini söylediler. Ancak beni evlendirdikleri kişi 70 yaşında ve önceden 5 evlilik yapmış biriydi. Toprak karşılığında anlaşarak beni zorla ona verdiler. Ne kadar istemediğimi söylesem de her şey kararlaştırılmıştı" diye konuştu.

Çocukları için yaptığı fedakarlıkları anlatan Fatım nine, koca bir ömür sığdırdığı topraklardan göç etmenin hazırlıklarını yapıyor.

Çocuklarına yaptığı fedakarlıkları şöyle anlatıyor Fatım nine; "Yıllar geçtikten sonra dişimizle tırnağımızla bu evleri yaptık. Evimizi elimizden alıp, ömrümüzü geçirdiğimiz Hasankeyf'ten sürecekler bizi. Hükümettir istediği her şeyi yapar. Bu Hasankeyf'te neler yaşadığımı, ne emekler verdiğimi ben ve çocuklarım bilir" dedi.

Şehir hayatına mahkum edilmek istendiğini belirten Fatım Nine, şöyle devam ediyor; "Evimiz barkımız her şeyimiz burası. Biz burada mutluyuz. Bu yaşımda beni kentlere sürecekler. Ben Hasankeyf'ten çıkmak istemiyorum, burası benim, bu ev benim, Hasankeyf bizim. Bu topraklardan kopmak benim için zor olacak. Doğduğum, büyüdüğüm, yaşlandığım, ömrümü geçirdiğim yerlerden Allah bilir beni nereye sürecekler" diyerek sitemini dile getirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dünyanın En Yaşlı Çocuk Gelini Batmanda Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement