Dürzi Lider: Türkiye ve İran, Arap Birliği'ne Dahil Olsun - Son Dakika
Dünya

Dürzi Lider: Türkiye ve İran, Arap Birliği'ne Dahil Olsun

Dürzi Lider: Türkiye ve İran, Arap Birliği\'ne Dahil Olsun

Lübnan'da Dürzi lider Veli Canpolat, Arap dünyasının terör tehdidine tek başına karşı koyamayacağını savunarak "Teröre karşı bölgesel bir blok oluşturmak üzere Türkiye ve İran'ın Arap Birliği'ne katılmalarını istedi.

08.09.2014 17:20  Güncelleme: 17:34

Lübnan'da Dürzi lider Veli Canpolat, Arap dünyasının terör tehdidine tek başına karşı koyamayacağını savunarak, Türkiye ve İran'ı Arap Birliği'nde katılmasını istedi.

DÜRZİ LİDER İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI YAPTI

"Arap Birliği'nin rolünü gözden geçirmeliyiz" diyen Canpolat, Türkiye ve İran'ı da kapsayacak yeni bir bölgesel yapının oluşturulması gereğine vurgu yaptı ve terörizme karşı koyabilmek için bu "iki büyük" bölgesel güç ile "işbirliğinin" yapılması çağrısında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN KATILMASI GERÇEK BİR DEĞİŞİM OLACAK"

Canpolat, Daily Star gazetesince yansıtılan açıklamalarında Türkiye ve İran'ın Arap Birliği'ne dahil edilmeleri durumunda genişletilen teşkilatın bölgedeki gelişmelerin yönü konusunda "gerçek bir değişim" sağlayabileceğini ifade etti.

Eski Arap rejimlerinin çökmekte olduğunu da söyleyen Canpolat, ABD'nin IŞİD'e karşı bir saldırı düzenleme planına ilişkin olarak da İran'ı dışlayan herhangi bir uluslararası çabanın terörle mücadelede olumlu bir sonuç elde edilmesini engelleyeceği uyarısında da bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dürzi Lider: Türkiye ve İran, Arap Birliği'ne Dahil Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement