Düzce'de İşaret Diliyle Farkındalık Testi - Son Dakika
Güncel

Düzce'de İşaret Diliyle Farkındalık Testi

Düzce\'de İşaret Diliyle Farkındalık Testi

Düzce'de, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 'İşaret Dili Kursu' na katılan kursiyerler, farkındalık yaratmak için kent merkezinde vatandaşları durdurarak işitme engelliymiş gibi işaret diliyle iletişim kurmaya çalıştı.

27.04.2016 17:13

Düzce'de, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 'İşaret Dili Kursu' na katılan kursiyerler, farkındalık yaratmak için kent merkezinde vatandaşları durdurarak işitme engelliymiş gibi işaret diliyle iletişim kurmaya çalıştı.

Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursa 15 kişi katıldı. Kurs kapsamında bugün işitme engellilerle iletişim konusunda farkındalık testi yapıldı. Kursiyerler, kent merkezindeki Cedidiye Camii önünde durdurdukları vatandaşlara işitme engelli gibi davranarak işaret diliyle hasta olduklarını anlatarak hastaneye nasıl gideceklerini sordu. Bazı vatandaşlar işitme engelliymiş gibi davranan kursiyerlere yardımcı olmak için elinden geleni yaparken, bazıları da ilgilenmeyerek yardımcı olmadı.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan İşaret Dili Eğitmeni Arzu Göktaşoğlu, projenin amacının insanların engelli bireylere karşı sosyal farkındalığını ölçmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"İşitme engelliler bir soru sorduğunda, yolunu bulmaya çalıştığında, sosyalleşmek istediğinde, iletişim kurmak istediğinde sağlıklı bir insanın tepkilerini ölçmek istedik. Aslında genele baktığımızda halkımız duyarlı. Büyük oranda yardımcı olmaya çalıştılar. Ancak bizler yüzde 30 konuşma dilini kullanıyoruz. Yüzde 70 beden dilini kullanıyoruz. İşaret dilini bilmeyen insanların da anlayabileceği işaretler yaptım. Ancak buna rağmen bazı insanlar bana tepkiyle karşılık verdi. Engelli insanların en büyük sorunu iletişim sorunu. Bizimle iletişim kurmak için çaba halindeler. Biz bu kadar donanımlıyken neden yardımcı olmayalım?

- Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce'de İşaret Diliyle Farkındalık Testi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement