Düzce Depreminin 16. Yılı - Son Dakika
Yerel

Düzce Depreminin 16. Yılı

Bolu Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Hasan Erdoğan, kentte 80 bin kişinin konaklayabileceği çadır kent alanlarının belirlediğini söyledi.

12.11.2015 17:07

Bolu Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Hasan Erdoğan, kentte 80 bin kişinin konaklayabileceği çadır kent alanlarının belirlediğini söyledi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1999 yılında meydana gelen Düzce depreminin toplumun her kesimi üzerinde derin yaralar bıraktığını ifade etti.

Bundan sonra yaşanabilecek benzeri doğal afetlere karşı Türkiye'nin hazır olması gerektiğini anlatan Erdoğan, "Geçmiş yıllara göre depreme daha hazırız. Yaptığımız çalışmalarla olası depremler karşısında alacağımız tedbirleri belirliyoruz. Ama afetlere karşı yüzde 100 hazır oldum demek çok zor" diye konuştu.

Erdoğan, AFAD ve valiliklerin bünyesinde hazırlanan Afet Müdahale Planı kapsamında tüm kurumların depremlere ve doğal afetlere hazır olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımız depreme hazır. Bu plan her kurumu kapsıyor. Dolayısıyla daha önceki yıllarda yaşanan ve ciddi sorunların çıkmasına neden olan sıkıntılar bundan sonra yaşanmayacak. Herkes kendi görev alanı içinde çalışarak gerek arama gerekse kurtarma çalışmalarını düzenli ve sistemli bir şekilde gerçekleştirecek. Vatandaşlarımızın konaklaması için çadır ve konteyner kent alanlarımız tespit edildi. Kentte 80 bin kişinin konaklayabileceği alanımız belirlendi."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce Depreminin 16. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement