Düzce Depreminin 17. Yılı - Son Dakika
Güncel

Düzce Depreminin 17. Yılı

Düzce Depreminin 17. Yılı

Düzce'de, 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin 17. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

12.11.2016 18:09

Düzce'de, 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin 17. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Anıtpark Meydanı'nda, Düzce Valiliği, Türk Kızılayı, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, AFAD ve Düzce Arama Kurtarma Ekibinin (DAKE) iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, kurumlar alanda açtıkları standlarda sergiledikleri afet malzemeleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Alanda açılan ve deprem zamanı çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve diğer protokol üyeleri kurum ve kuruluşların standlarını ziyaret etti.

Etkinlikler çerçevesinde alanda kurulan çadırda, konusunda uzman akademisyenler, deprem ve doğal afetlerle ilgili panel gerçekleştirdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kınık, çıkarılan afet kanunu sayesinde ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eş güdüm mekanizması oluşturulduğunu söyledi.

Afetlere müdahalede harcanan 7 liranın, afetler olmadan önce onların risklerini düşürmek için harcanan 1 lira ile aynı etkiyi sahada gösterdiğini vurgulayan Kınık, daha iyi bir noktaya ilerleyebilmek için insanların ilk yardım, temel afet bilinci ve bireysel farkındalığının arttırılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Anıtpark Meydanı'nda gün boyu devam eden etkinliklerde, vatandaşlara ayrıca yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement