Düziçi'nde Terzilerin Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Ekonomi

Düziçi'nde Terzilerin Bayram Yoğunluğu

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşayan terziler, iş yoğunluğundan memnun.Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla alışverişlerde hareketlilik yaşandığı gözleniyor, bu durum Düziçi'ndeki terzilerin yüzünü güldürüyor.

01.07.2016 15:10

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşayan terziler, iş yoğunluğundan memnun.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla alışverişlerde hareketlilik yaşandığı gözleniyor, bu durum Düziçi'ndeki terzilerin yüzünü güldürüyor.

Bayram için yeni giysiler alan vatandaşlar, yeni elbiselerini bedenlerine göre yaptırmak için terzilerin kapısını çalıyor.

Bayram için özel kıyafet diktirmek isteyen, ya da yeni aldığı kıyafetine tadilat yaptırmak isteyen vatandaşın işlerini yetiştirmek isteyen terziler, sahura kadar çalışıyor.

Terzilerden Hacı Ersoy, AA muhabirine, eski bayramlar kadar olmasa da yaşanan canlılıktan dolayı memnun olduklarını söyledi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla işlerinin diğer günlere göre yoğun olduğunu belirten Ersoy, "Özellikle gurbette çalışan işçilerin bayrama birkaç gün kala ilçeye gelmesiyle yoğunluğumuz ikiye katlandı. Eskiden daha çok kıyafet yapardık, şimdi tadilat daha fazla. Genelde bayram için şalvar dikiyorum. Tadilat işleri gelirse de yapıyoruz." diye konuştu.

Terzi İsmail Er de bayram öncesi yeni kıyafet alanların daraltma, paça yapma gibi tadilat işlerini yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Düziçi'nde Terzilerin Bayram Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement