E Gala Yayın Grubu Sahibi İşadamı Yalvaç, Terörü Lanetledi - Son Dakika
Yerel

E Gala Yayın Grubu Sahibi İşadamı Yalvaç, Terörü Lanetledi

Yalvaç Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Gala Yayın Grubu sahibi işadamı Şefik Yalvaç, terörü lanetledi.

12.10.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalvaç Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Gala Yayın Grubu sahibi işadamı Şefik Yalvaç, terörü lanetledi. Yalvaç, "Bu olay Kürt Türk meselesi değildir. Ölen Kürt, Türk, Sağcı, Solcu, Karadenizli,Ankaralı, Vanlı, Siirtli,İzmirli..Bu ırk ve mezhep savaşı değil tamamı ile daha ileri giden Türkiye'nin, daha başarılı olan Türkiye'nin ekonomide, sanayide büyümeye yüz tutmasını istemeyenlerin meselesidir. Devletimizin ve milletimizin başı sağolsun. Patlamada vefat edenlere Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.

Yalvaç, yaptığı açıklamada, "Atatürk'ün üzerinde önemle durduğu bu konu Türk anayasalarına da yansımıştır. 1982 Anayasası, milli birlik ve beraberliği bir anlamda da devletin varlığını, ülke ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü temel ilke olarak ele almıştır.Bunu en üstte tutulması gereken bir hukuk kuralı olarak bazı maddelere de yansıtmıştır.Anayasanın 66. Maddesinde Türk'ün tanımı yapılmakta ve Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür demektedir. Bu hukuki terime rağmen özellikle son 15 yıldır alevlendirilen bölücülük sorununun hukuki, siyasi ve sosyal bir temeli yoktur. Mustafa Kemal'in sözleri de bunu desteklemektedir" ifadesini kullandı.

"Biz ve millet ayrı ayrı şeyler değiliz" diyen Yalvaç şunları kaydetti:

"Ve şunu kesin olarak söyliyeyim ki, bir millet, varlığı ve bağımsızlığı için herşeye girişir ve bu gaye uğrunda her fedakarlığı yaparsa, başarılı olmaması mümkün değildir. Elbette başarılı olur. Başarılı olamaz ise o millet ölmüş demektir. Şu halde millet yaşadıkça ve her türlü fedakarlıkta bulundukça başarılı olamaması hatıra gelmez ve böyle bir şey söz konusu olamaz."

"Vatanın bahtsız gününde yapılmakta olan kurtulma çabalarında en önemli başarı millet fertlerinin tümünün varlık ve ruhuyla bütün kuvvetlerinin birleştirilmesidir. Bunun dışında her şey milli birliği bozar ve sonunda ayrılma ve parçalanmaya neden olacağından beğenilmez" değerlendirmesini yapan Yalvaç, şunları kaydetti:

"İdealimizi açıkça ifade etmeliyiz. Onu imanla duymalı ve onu hiç yılmadan takip etmeliyiz. Kişisel çıkarlarımızdan, bencil emellerimizden sıyrılmayı ancak böyle canlı ve alevli ideal sayesinde başaracağız…Fakat bütün iyi niyete, gösterilen bütün yılmazlığa, kararlılık ve dayanıklılığa, meydana getirilen bütün birlik ve beraberliğe rağmen yine en güzel, en şaşmaz, en doğru düşünceleri ve idealleri bozmaya çalışacak insanlara rastlanılacaktır. Öylelerine karşı milletin bütün fertleri çok sert kar-şılık vermelidir. Hepimiz için öylelerine karşı ezici bir birlik ve beraberlik halinde görünmemiz en zorunlu bir vicdani sorumluluktur.Zira bu hususta bozgunculuk yapacak insanlara hoşgörü göstermek kıymet vermek, terbiye eseri değil belki bir milletin mutluluğuna şerefine, namusuna göz dikmiş insanlara hoşgörüdür ki, hiçbir vakit, hiçbir fert buna müsaade edemez. Hiç kimse buna müsaade etmek hakkına sahip değildir ve siz de olmamalısınız.

Bir millette güzel şeyler düşünen insanlar, fevkalade işler yapmaya kabiliyetli kahramanlar bulunabilir, ama böyle kimseler eğer milletin düşüncelerinin paralelinde ve onun temsilcisi olmadıkça yalnız başına hiçbir şey olamazlar." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel E Gala Yayın Grubu Sahibi İşadamı Yalvaç, Terörü Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement