Eczacı Metin Tay Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu - Son Dakika
Yerel

Eczacı Metin Tay Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu

Malatya’da Eczacı Metin Tay, AK Parti’den Malatya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

19.02.2015 17:30

Malatya'da Eczacı Metin Tay, AK Parti'den Malatya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Başvuru dosyasını İl Başkan Yardımcısı Nurettin Sert'e veren Ecz. Metin Tay, "Milletimizin tamamını kucaklayacak, hakları ve özgürlükleri garanti altına alacak, geleceğin büyük Türkiye'sini inşa edecek, yeni durum ve koşullar dikkate alınarak devlet ile vatandaşı barıştıracak yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. Halkın özgür iradesi dikkate alınmadan oluşturulacak hiçbir yapı ayakta duramaz. Anayasamız yeniden yeni Türkiye için yazılmalıdır" dedi.

Anayasa değişikliği ile ülkede başkanlık sisteminin de gelmesini arzu ettiklerini belirten Tay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zira başkanlık sistemi ile ayrışmalar son bulacak ve yıllardır çözülemeyen birçok sorun başkanlık sistemi sayesinde çözülecektir. Nitekim başkanlık sistemi Türkiye'nin genel yapısıyla birebir örtüşecek, yönetimde istikrarı, ekonomide adil dağılımın sağlanacağı bir gelecek kuracaktır. Yasama, yürütme ve yargı erkleri birbirinden tamamen bağımsız olacak, halkın iktidarı etkili olarak denetleyebilmesinin önü açılacaktır. Başkanlık sistemi devlet idaresindeki hantal yapıya son verecek ve bu sistem ile hem devlet işleri hızlanacak hem de yönetimde istikrar sağlanacaktır. Dolayısıyla başkanlık sistemine geçilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Nurettin Sert'te, milletvekili aday adayı olan Metin Tay'a bu süreçte başarılar diledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eczacı Metin Tay Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement