Eczanelerin 'E' Logolu Tabelalarına Vergi Yok - Son Dakika
Güncel

Eczanelerin 'E' Logolu Tabelalarına Vergi Yok

Eczanelerin \'E\' Logolu Tabelalarına Vergi Yok

Eczanelerin 'E' logolu ışıklı tabelalarına bazı belediyelerin ilan ve reklam vergisi adı altında ücret tahsil etmesi üzerine Türk Eczacılar Birliği (TEB) harekete geçti.

29.01.2016 16:45

Eczanelerin 'E' logolu ışıklı tabelalarına bazı belediyelerin ilan ve reklam vergisi adı altında ücret tahsil etmesi üzerine Türk Eczacılar Birliği (TEB) harekete geçti. İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında Gelir İdaresi Başkanlığı, bu tabelaların yönetmelik gereği bir zorunluluk olduğunu belirterek, "E logolu ışıklı levhalardan ilan vergisi alınmamalıdır" açıklaması yaptı.

Bazı illerde eczacılardan 'E logosu' nedeniyle ilan reklam, ışıklı tabela vergisi adı altında ücret tahsil edilmesi üzerine, Türk Eczacılar Birliği (TEB) tarafından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, bazı belediye görevlilerinin eczanelerde yaptıkları denetimlerde 'E' logosu tabelalarından 'İlan ve Reklam (Işıklı Tabela)' vergisi adı altında ücret tahsil edildiği bildirildi.

Bunun üzerine Bakanlık, eczacıların bu başvurusu üzerine, "E" logolu ışıklı levha asmanın eczaneler için 12 Nisan 2014 tarih ve 28970 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 25'inci maddesi gereğince yasal bir zorunluluk olduğunu ve bu sebeple söz konusu levhalardan herhangi bir vergi alınmaması gerektiği belirtti. Yine Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yazısı ile de 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunun 5 inci, 20 inci ve geçici 4 üncü maddesi ile Eczacılar ve eczaneler Hakkında Yönetmeliğin 'Eczane ismi, levhası ve vitrini' başlıklı 25 inci maddesinin (3) numaralı fıkrası gereğince de eczanelerin dış cephesinde zorunlu olarak asılan 'E' logolu ışıklı levhalardan ilan vergisi alınmaması gerektiğinin belirtildiği ifade edildi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eczanelerin 'E' Logolu Tabelalarına Vergi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement