Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Basın Kulübü’nün önerisiyle kamuoyuna yansıtılan ’I love Edirne’ yazısının ve Fatih Sultan Mehmet Heykelinin yeni yerinin neresi olacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

24.02.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Basın Kulübü'nün önerisiyle kamuoyuna yansıtılan 'I love Edirne' yazısının ve Fatih Sultan Mehmet Heykelinin yeni yerinin neresi olacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Gürkan, her iki projenin de Edirne halkının beğenisine sunulduğunu ve yerleri ile alakalı çeşitli öneri ve fikirlerin gelmeye başladığını söyledi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte görev yapan basın mensupları tarafından oluşturulan Edirne Basın Kulübü'nün önerisiyle gündeme alınan 'I love Edirne' ve Fatih Sultan Mehmet Heykelinin yeni yerinin neresi olacağını ile ilgili yaptığı açıklamada, "Edirne'de son günlerde özellikle basın mensubu arkadaşlarımızın, Edirne Basın Kulübü'nün kamuoyunun tartışması amacıyla ortaya koyduğu bir öneri var. Bu öneriyi destekliyorum. Dünyanın bazı şehirlerinde 3 boyutlu bir yazının Edirne'de uygun görülen bir yere konulması önerisi bu. Belediye başkanı olarak ilgi ve merakla bu tartışmanın sonucunu bekliyorum, Edirneliler nereye uygun görecek. Çünkü biz bu tür projeleri Edirneliler'e soruyoruz. Bir başka görüş istediğimiz projede Fatih Heykelinin nereye taşınması gerektiği konusunu tartışmaya açtık. Bu konuda tartışılıyor, öneriler de geliyor. Bunları belli süre tartıştıktan, kamuoyu ve uzmanların da görüşünü aldıktan sonra bu görüş bizim için muteber görüş olacaktır. Sonrada eyleme geçeceğiz. Hem 'I Love Edirne' yazısını hem de Fatih Heykelinin yeri böylece belirlenecek" dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, mevcut itfaiye binasının da yerinin değiştirileceğini ve modern bir itfaiye hizmet binası yapmak içinde projenin hazırlandığını sözlerine ekledi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement