Edirne?de Afganistanlılar, Pakistanlıları Kaçırdı - Son Dakika
Güncel

Edirne?de Afganistanlılar, Pakistanlıları Kaçırdı

Edirne?de Afganistanlılar, Pakistanlıları Kaçırdı

Edirne'de Afganistanlılar, Pakistanlıları kaçırdı Edirne'de Türkiye'ye kaçak dışı yollardan giren Pakistan uyruklu kaçakları, yurt dışına çıkarmak için götürdükleri bir evde el ve ayaklarını bağlayıp eziyet ettikleri öne sürülen 6 Afgan şüpheli polis ekiplerinin operasyonuyla yakalanarak tutuklandı.

14.04.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Afganistanlılar, Pakistanlıları kaçırdı

Edirne'de Türkiye'ye kaçak dışı yollardan giren Pakistan uyruklu kaçakları, yurt dışına çıkarmak için götürdükleri bir evde el ve ayaklarını bağlayıp eziyet ettikleri öne sürülen 6 Afgan şüpheli polis ekiplerinin operasyonuyla yakalanarak tutuklandı. Pakistan uyruklu kaçakların sağlık kontrolünden vücutlarında eziyet gördüklerine ilişkin belirgin izler tespit edildi.

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren 5 Pakistanlı yine yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gidebilmek için Edirne'de organizatörlük yaptığı belirlenen 6 Afganistan uyruklu şüpheli ile anlaşma yaptı. Afgan uyruklu şüpheliler sınırı kaçak geçirecekleri Pakistan uyrukluları kiraladıkları eve götürüp el ve ayaklarını bağladı. Yaklaşık 15 gün Afganlı şüphelilerin silahla tehdit ederek eziyet ve şiddetine maruz kalan Pakistan uyruklu kaçaklardan 16 yaşındaki R.M.A.?yı rehin tutan şüphelileri diğerlerini serbest bırakıp karşılığında para getirmelerini istedi.

OLAY MERKEZDE ORTAYA ÇIKTI

Kent merkezinde polis ekiplerinin uygulamaları sonucu yakalanan Pakistan uyruklu kaçaklar A.R., N.K., G.N., N.A., A.A., sınır dışı işlemleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü. Burada kaçaklardan A.R., kendilerini Afganistan uyruklu kişilerin kaçırdığını ve 16 yaşındaki kardeşini de rehin tuttuklarını söyledi. Belirtilen eve operasyon düzenleyen Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri R.M.A.?yı bulamazken, Afganistan uyruklu Y.M., B.K., A.K., J.K., R.N. ve M.Y.A.?yı yakalayıp gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda çatıya gizlenmiş kaçaklara ait 4 cep telefonu, Pakistan uyruklu kaçakları bağladıkları ip ve sustalı bıçak ele geçirdi.

6'SI DA TUTUKLANDI

Pakistanlı kaçakların yapılan sağlık kontrolünde vücutlarının çeşitli yerlerinde yara, eziyet gördüklerine dair izler tespit edildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 Afganistan uyruklu kaçak cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, nitelikli yağma ve insan kaçakçılığı suçlarından tutuklandı.

KÜÇÜK KARDEŞ İSTANBUL'DA ÇIKTI

Pakistanlı R.A.?nın kardeşi 16 yaşındaki R.M.A. ise, sınır dışı işlemleri için Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan ağabeyi ile telefonla bağlantı kurarak operasyondan önce Afganistanlılar tarafından İstanbul'da serbest bırakıldığını ve iyi olduğunu söylediği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne?de Afganistanlılar, Pakistanlıları Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement