Edirne'de Nehirler Son 31 Yılın En Yüksek Seviyelerinde - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Nehirler Son 31 Yılın En Yüksek Seviyelerinde

Edirne'de Tunca, Meriç ve Arda Nehirlerinin debileri son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

11.12.2014 13:27  Güncelleme: 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nehir debilerinin yükselmesiyle yaklaşık bir haftadan beri Edirne’de yaşanan taşkınların ardından açıklama yapan Edirne Devlet Su İşleri (DSİ) 11.Bölge Müdürü Adil Sabancı, nehir debilerinin son 31 yılın en yüksek seviyelerde seyrettiğini söyledi. DSİ Bölge Müdürü Sabancı, Taşkın Sulara ve Su Baskınlarına Karşı Koruma Kanununda yer alan bölgelerin su altında olduğunu belirterek, "Seddeleri geçen ya da taşan suyumuz yok. Seddeler şu an Edirne’yi koruyor, herhangi bir sıkıntı yok. Bulgaristan’daki barajların doluluk oranları yüzde 90 seviyelerinde, Bulgaristan’ın Edirne’ye en yakın olan baraj kapalı değil. Gelen su geçiyor, elektrik üretimi yapıyorlar. 200 metreküp elektrik üretiyorlar fazlası akıyor zaten. Diğer yukarıda kalan barajlar da yüzde 90 seviyelerinde seyrediyor" dedi.

"BARAJLARIN PATLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Barajların patlaması gibi bir şey söz konusu olmadığını belirten Sabancı, "Dünyada sayılıdır baraj patlaması, tarihte zannedersem 2 ya da 3 tane yaşanmıştır. Türkiye’de ya da Bulgaristan’da baraj patlaması gibi bir şey yaşanmamıştır" şeklinde konuştu.

KÖPRÜLER ULAŞIMA HALA KAPALI

Öte yandan, Edirne’de tarihi köprülerin ulaşıma hala kapalı olması sebebiyle Karaağaç Mahallesi ile ulaşım askeri araçlarla sağlanıyor. Nehir debilerinin yükselmesi Karaağaç halkını tedirgin etse de yetkililer herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tüm çalışmalarını sürdürüyor. DSİ 11. Bölge Müdürlüğünde taşkın uyarı sistemi odasında an be an takipler yapılırken, Bulgar yetkililerle devamlı görüşmeler halinde olan DSİ ekipleri herhangi bir yerleşim alanını su basma riski olmadığını kaydetti. 

ERGİN YILDIZ - TAMER YAVUZ

EDİRNE  

Edirne\'de Nehirler Son 31 Yılın En Yüksek Seviyelerinde
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Nehirler Son 31 Yılın En Yüksek Seviyelerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement