Edirne'de Sağlık Hizmetleri - Son Dakika
Sağlık

Edirne'de Sağlık Hizmetleri

EDİRNE (AA) – Edirne'nin TÜİK verilerine göre "İllerde Yaşam Endeksi" sıralamasında nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilirlik ve kalite konusunda en iyi 9'uncu il olduğu belirtildi.

25.03.2016 16:33

EDİRNE (AA) – Edirne'nin TÜİK verilerine göre "İllerde Yaşam Endeksi" sıralamasında nitelikli sağlık hizmetine ulaşabilirlik ve kalite konusunda en iyi 9'uncu il olduğu belirtildi.

Edirne Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte yataklı sağlık kurumu olarak 3'ü Sağlık Bakanlığına 1'i Trakya Üniversitesine ait 4 hastane mevcut olduğu anımsatıldı.

İlçelerdeki sağlık kuruluşlarına ilişkin bilginin de yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Edirne'de yataklı sağlık kurumu olarak, 3'ü Sağlık Bakanlığımıza, 1'i Trakya Üniversitesi'ne ait olmak üzere 4 hastanemiz mevcuttur. Bu Hastanelerimizin 2'si il merkezinde, 1'si Keşan'da 1'i Uzunköprü de bulunmaktadır. Enez, Meriç ve Süloğlu ilçelerimizde de ilçe hastanesi statüsünde hastanelerimiz bulunmakta olup, Lalapaşa ilçemizdeki ilçe hastanesinin inşaatı hızla devam etmektedir.

İpsala ilçemizde, Keşan devlet hastanesine bağlı hastane binası, Havsa ilçemizde de Edirne devlet hastanesine bağlı hastane binası ile hizmet verilmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza bağlı yataksız sağlık kurumu olarak 3 Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi, 3 Verem Savaş Dispanseri, 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi hizmet vermektedir."

-Yatak sayısı: 1876

Hastanelerdeki yatak sayısının bin 876 olduğuna dikkat çekilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizin toplam yatak sayısı 784'tür. Bu sayıya göre Türkiye genelinde 10 bin nüfus başına düşen hastane yatağı sayısı 26,4 iken ilimiz genelinde ise 46,6'dır. Nitelikli hasta yatağı, içinde tuvaleti, banyosu, en fazla 2 hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri, mini buzdolabı ve modüler refakatçi koltuğu bulunan odalara verilen addır. İlimiz genelinde hastanelerimizin toplam nitelikli yatak sayısı 897 olup, Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizin toplam nitelikli yatak sayısı 577'dir.

İlimiz genelinde hastanelerimizin toplam yoğun bakım yatak sayısı 218'dir. Palyatif yatak sayısı olarak, ilimizde tamamı Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimiz olmak üzere palyatif yatak sayısı 63'tür. İlimiz genelinde halen, kamu kuruluşlarımızda ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan 547 uzman hekim, 485 asistan ve pratisyen hekim ve 132 diş hekimi bulunmaktadır."

Kent genelinde 17 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 42 ambulansın bulunduğu ifade edilen açıklamada, Pazar günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla dağıtılacak 7 ambulansla sayının 49'a ulaşacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Edirne'de Sağlık Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement