Edirne'de Uluslararası Vizesiz Maraton Düzenlenecek - Son Dakika
Spor

Edirne'de Uluslararası Vizesiz Maraton Düzenlenecek

Edirne\'de Uluslararası Vizesiz Maraton Düzenlenecek

Türk-Bulgar Dostluk Grubu Derneği, Türk, Yunan ve Bulgar halklarının kaynaşması amacıyla 21 kilometrelik sınırsız dostluk yarı maratonu düzenleyecek.

05.04.2014 17:58

Türk-Bulgar Dostluk Grubu Derneği, Türk, Yunan ve Bulgar halklarının kaynaşması amacıyla 21 kilometrelik sınırsız dostluk yarı maratonu düzenleyecek.

Edirne Karaağaç yolundan başlayacak olan maraton, Pazarkule Gümrük Kapısı'ndan çıkış yapılarak, Yunanistan'ın Kastanias kasabasından dönülerek, tekrar Pazarkule gümrük kapısından Türkiye'ye giriş şeklinde olacak.

Konuyla ilgili olarak Türk-Bulgar Dostluk Grubu Derneği bir tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Haluk Kaya, tarihsel ve kültürel olarak birbirine bağlı, 3 komşu ülke olan Türk, Yunan ve Bulgar atletlerin katılacağı 21 kilometrelik sınırsız dostluk yarı maratonu düzenleyeceklerini söyledi.

Maratonun dünyada bir ilk olacağını belirten Kaya, "Sınırların ortadan kalktığı, pasaportun olmadığı, vizenin aranmadığı, 3 ülke sporcularının Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkeden koşarak, Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye giriş ve çıkış yapacak olmalarıdır. Türk Bulgar Dostluk Grubu Derneği olarak Türk ve Yunan ve Bulgar halklarının kaynaşması için düzenleyeceğimiz maratonun güzergahı Edirne'mizdeki Karaağaç yolundan başlayarak, Pazarkule Gümrük Kapısından çıkış yapılarak, Yunanistan'ın Kastanias kasabasından dönülecek olup, tekrar Pazarkule gümrük kapısından Türkiye'ye giriş şeklinde olacaktır. Uluslararası sınırsız dostluk yarı maratonu 8 Haziran tarihinde gerçekleştirilecektir" dedi.

"ÜLKEMİZ VE EDİRNEMİZ'İN TANITIMI YAPILACAK"

Kaya, maratonda 100 Türk, 100 Yunan ve 100 Bulgar atlet olmak üzere toplam 300 kişinin koşacağını ifade ederek, "Büyükler ve Masterler kategorisinde Erkek ve Bayanlar olmak üzere tek yarış ve ayrı tasnif şeklinde yapılacaktır. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2014 yılı Faaliyet Programına da alınan maraton için tüm organizasyon derneğimiz tarafından yapılacak olup, çeşitli kamu ve özel kuruluşlar tarafından da desteklenmektedir. Bu uluslararası maraton gerek ülkemiz ve gerekse komşu ülkeler arasında yapılacak olan bir ilktir. Atletler pasaportsuz ve vizesiz olarak Türkiye'den çıkarak, Yunanistan'a giriş ve çıkış yapacaklardır. Buradaki temel amaç ülkeler arası dostluk, kardeşlik duygu ve temellerinin atılmasıdır. Aynı zamanda ülkemiz ve Edirnemiz'in tanıtımı da yapılacaktır" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Edirne'de Uluslararası Vizesiz Maraton Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement