Edirne'de Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Yol Yapım Çalışmaları

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kentteki trafik sorununun alternatif çevre yolları üretmekle çözeceğini gördük" dedi.

01.10.2015 14:33

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Kentteki trafik sorununun alternatif çevre yolları üretmekle çözeceğini gördük" dedi.

Gürkan, Abdurrahman Mahallesi Dikilitaş Sokak'taki yol yapım çalışması öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezindeki trafiğin yoğunlaştığını söyledi.

Yoğunluğun sabah ve akşam mesai giriş ve çıkışlarında artış gösterdiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Çok şükür bir İstanbul, Ankara, İzmir yada farklı yoğun iller gibi değiliz ama bizim Edirne kent merkezinini tarihi dokusunun fazla olması nedeniyle burada alternatif yollar açmamız yada mevcut yolları genişletmemiz çok fazla mümkün değil. Kentin güneyi dediğimiz bu bölgeden ve kuzeyindeki Kıyık semti ile yeni yerleşim yeri  gibi yerlerden hem sabah işe giriş çıkışlarda hemde akşam eve gidişlerde bütün trafiğin neredeyse E-5'te toplandığını görüyoruz. Buda E-5 üzerinde aşırı bir yoğunlaşmaya neden oluyor. Kentteki trafik sorununun alternatif çevre yolları üretmekle çözeceğini gördük.

Güney çevre yoluyla bugün işe başlıyoruz. Çok yakında kentin kuzeyinde yeni çevre yolu açacağız. Bugün açmaya başlayacağımız yolun planları 1988'de yapılmış. Bu planlar bir türlü hayata geçirilememiştir. Güney çevre yolunda  2.5 milyon liralık kamulaştırma yapıyoruz. Buradaki evlerin sahipleriyle kamulaştırma anlamında uzlaştık. Bazılarıyla uzlaşamadık, davalık olduk. Bu davaların da 3 - 4 ay sonra yeni kamulaştırma kanunu kapsamında bitmesini bekliyoruz."

Kentteki bazı altyapı eksikliklerinin de sırasıyla tamamlanacağını dile getiren Gürkan, konuşmasının ardından çalışmaları başlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Yol Yapım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement