Edirne'deki Nehir Taşkınları - Son Dakika
Güncel

Edirne'deki Nehir Taşkınları

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "Son durum şuan için stabil duruyor, yani herhangi bir artış yok hafifte olsa bir azalma var" Tunca ve Meriç nehirlerinin yarattığı taşkınlar nedeniyle nehir yatağına yakın sayfiye evleri, tarım arazileri sular altında.

06.12.2014 16:29

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, nehir taşkınlarına ilişkin durumun stabil ilerlediğini debilerde az da olsa bir azalma gözlendiğini söyledi.

Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem belediye hem de diğer kurumların taşkından vatandaşın zarar görmemesi için çalıştığını belirtti.

Karaağaç yolunun sular altında olması nedeniyle Tunca ve Meriç köprülerinin sular altında olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şunları anlattı:

"Son durum şuan için stabil duruyor, yani herhangi bir artış yok hafifte olsa bir azalma var. Karaağaç yolu, özellikle Söğütlük ormanının karşısı o  bölgeler gerçekten su altında. Herhangi bir mahsur kalma durumu yok. Buradaki Karaağaçlılar ile konuştum. Pazarkule'ye kadar gittim orada da bir sorun yok. Yalnız hayvanların mahsur kalması durumu var. Birde Süvari Köprüsü'nün orada köpeklerimiz var, onlara da kuru yem gönderdik. Orada da Edirne Arama Kurtarma Ekibi onlara yardımcı oluyor. Burada da itfaiye ekibimiz zodyak bot ile kalan hayvanlara yardım ediyor. Şuan için askeriyemiz olsun, su işleri olsun, özel idare olsun hepimiz el birliğiyle çalışıyoruz."

-Taşkındaki son durum

Tunca ve Meriç nehirlerinin yarattığı taşkınlar nedeniyle nehir yatağına yakın sayfiye evleri, tarım arazileri sular altında bulunduğunu Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı, Balkan Şehitliği, Edirne Saray kalıntılarının bulunduğu alanda da nehir yatağından çıkan suyun etrafa yayılmaya devam ettiği gözlendi.

Köprü girişlerinde su birikmesi ve  Karaağaç Mahallesi'ni ikiye bölen Lozan Caddesi'nin Kent Ormanı mevkisinde yoldan akmaya başlaması nedeniyle, Tunca ve Meriç köprülerinden hala trafik akışına izin verilmiyor. Tunca Nehri'nin sularının kısmen üzerine çıktığı Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz köprüleri de trafiğe kapalı. Karaağaç Mahallesi'ne alternatif ulaşımın sağlandığı Süvari Köprüsü de güvenlik nedeniyle trafiğe kapalı tutuluyor. Tunca ve Meriç köprülerinin ulaşıma kapalı olması nedeniyle Pazarkule Sınır Kapısı'nda işlem yapılamıyor. Yunanistan'a giriş ve çıkışlar, İpsala Sınır Kapısı üzerinden sağlanıyor.

Debilerde düşüş başladı

Meriç Nehri'nin debisi, sabah ölçümlerine göre 50 metreküp/saniye civarında düşerek bin 408 seviyelerine geriledi. Ancak taşkın riskinin geçmesi için seviyenin 1200 metreküp/saniye seviyelerine düşmesi gerekiyor.

Tunca Nehri'nde de dünkü seviyeye göre düşüş başlamış durumda. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'deki Nehir Taşkınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement