Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Kalolifer dairesinde tilki yavrusu yakalandı.

04.01.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İpsala ilçesinde, halk eğitim merkezinin kalorifer dairesinde tilki yavrusu yakalandı.

Kalorifer dairesinin görevlisi halk eğitim merkezinin zemin katında bir ses duydu. Görevli, durumu İpsala Belediyesi'ne bildirdi.

Görevli ve ekipler, kalorifer dairesinde bir tilki yavrusu buldu. Yavrunun, köpeklerden kaçarak, buraya sığınmış olabileceği tahmin ediliyor.

Tilki yavrusu, belediye ekiplerince muayene edildikten sonra doğaya bırakıldı.

TRAKYAKA hibe destek programları toplantısı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) hibe destek programları bilgilendirme toplantısı İpsala'da yapıldı.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Karaman, Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, bölgenin kalkınması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Özel sektörde İpsala'yı öncelikli alan olarak belirlediklerini aktaran Karaman, şunları kaydetti:

"İpsala bölgesinde sektör ayırmaksızın tüm işletmeler bizim için uygun başvuru sahibi. Bu önemli bir konu. Çünkü Çorlu ve Çerkezköy'de işletmelere destek vermiyoruz. Birçok yerde sektör sınırlaması koyuyoruz. Diyoruz ki, 'Şu sektörden gelirsen size destek oluruz.' Ama İpsala'da özel sektörde herhangi bir işletme bize bir proje ile gelirse bizim için uygun başvuru sahibi olacak. Burada böyle bir özellik var."

İpsala öğrenci yurdu yapılacak

İpsala ilçesine 300 kişilik öğrenci yurdu yapılacak.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada, Bayrambey Mahallesi'ndeki İpsala Meslek Yüksek Okulu arsasına yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdu inşaat ihalesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 23 Ocak'ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Yurdun 450 günde yapılmasının planlandığını aktaran Gürbüz, "300 kişilik öğrenci yurdu binası, okulun bulunduğu toplam 9 bin 505,19 metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Gelecek yıl İpsala Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini yurt binasında barındıracağız" ifadelerini kullandı.

Gürbüz, yurt binasının öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi

Uzunköprü Belediyesince ilçedeki bir engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi.

Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşlara yardımı her zaman ön planda tuttuklarını belirtti.

Aşçıoğlu Mahallesi'nde yaşayan engelli Serdim İrez adındaki vatandaşa akülü sandalye hediye ettiklerini aktaran İşbilen, göreve geldikleri günden itibaren engelli ve muhtaç vatandaşlara her türlü desteği vermeye çalıştıklaını aktardı.

İşbilen, bundan sonra da ihtiyaçlarının karşılanması noktasında engelli vatandaşların yanlarında olmaya devam edeceklerini bildirdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement