Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

EDESOB Başkanı İnağ: "Yasa esnaf ve sanatkarlarımıza çok ağır yükler getirmektedir"

25.03.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın esnafı zora soktuğunu ileri sürdü.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, yasanın çıktığı günden bu yana esnafı zor duruma düşürdüğü için kanunla ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Yasanın esnafı "dar düşürdüğü" değerlendirmesinde bulunan İnağ, şunları kaydetti:

"Yasa esnaf ve sanatkarlarımıza çok ağır yükler getirmektedir. Ankara'da katıldığım toplantılarda, yerel düzeyde siyasilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde bu konuyu sürekli gündeme getirdim. Son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve Bey'le yaptığımız görüşmede kendileri konu ile ilgili olarak hükümetimizin bir çalışma içerisinde olduğunu belirttiler. Umuyorum ki küçük esnaf ve sanatkarlar yapılacak değişiklik ile bu Yasadan muaf tutulurlar."

-Öğrenciler Tunca Nehri kenarını ağaçlandırdı

Edirne Bahçeşehir Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri  Tunca Nehri kenarında fidan dikti.

Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler,  çam fidanlarını toprakla buluşturdu.

Özel Edirne Bahçeşehir Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Müdürü Aysun Yiğitsoy, fidan dikim sonrası yaptığı açıklamada, Edirne Bahçeşehir Kolejinde geleceğe yatırımın sadece eğitimle yapılmadığını, daha yaşanabilir ve daha yeşil bir dünya için bu tür etkinliklerle doğamıza da yatırım yapıldığını belirtti.

-"Tavı" yöntemiyle aort kapağı ameliyatsız değiştirildi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Trakya'da bir ilki gerçekleştirerek, 73 yaşındaki bir hastanın kalbinin aort kapağını TAVI yöntemiyle, açık ameliyat olmadan değiştirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Aksoy ve Prof. Dr. H. Yekta Gürlertop başkanlığındaki kardiyoloji ve Yrd. Doç. Dr. Gönül Sağıroğlu başkanlığındaki anestezi ekipleri, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Bozkurt refaketinde, ismi açıklanmayan hastanın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi.

Hastanın kasığından girilerek kateterle kapak yerleştirme işlemi olarak bilinen yöntemin dünyada 2005, Türkiye'de de 2009 yılından beri uygulandığı belirtildi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement