Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Giresun'dan gelen iş adamları Vali Şahin'i ziyaret etti.

25.06.2014 17:25

Giresun'dan gelen iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.

STK temsilcileri ziyarette, Vali Şahin ile Giresun Valiliği yaptığı sırada uyum içinde çalışarak bir çok projeye imza attıklarını belirterek yedni görevinde başarılar dilediler.

Vali Şahin'de ziyaretten duyd memnuniyeti dile getirerek, kendisini ziyarete gelen iş adamlarına teşekkür etti.

- Dalyan gölüne çekilen kamışlar Bandırma'dan geldi

Enez ilçesinde  dalyan göllerinde deniz ile göl arasına balıkların toplanması için barikat olarak çekilen kamışlar Bandırma'dan geldi.

Enez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Pınarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bandırma'dan gelen özel çit kamışlarını dalyan göllerine yerleştirdiklerini belirtti.

Kamışların göllerde yetişen sarı kulak denilen kefallerin üretimini sağlamak için yerleştirildiğini  ifade eden Pınarcı, "Bunlar dayanıklı bir kamış. Ancak, doğa felaketi nedeniyle bazen sel, bazen de deniz taşkınları nedeniyle zarar görüyor. Her yıl bunları yenileyerek, sağlamlaştırıyoruz. Bu sayede sarıkulak kefal balığı üretimini çoğaltmış bulunuyoruz" diye konuştu.

-Vali Şahin Bedesten esnafını ziyaret etti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin Bedesten esnafını ziyaret etti.

Tarihi çarşıya gelerek esnafların sıkıntı ve istekle dinleyen Şahin, fırsat buldukça esnaf ziyaretlerine devam edeceğini belirtti.

Esnaflarla bir süre sohbet eden Şahin, Bedesten çarşısından ayrıldı.

-Çiğ süt desteklemeleri üyelerin hesabına aktarıldı

Edirne Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytın, çiğ süt destekleme primlerinin üreticilerin hesabına yatırıldığını söyledi.

Aytın, yaptığı yazılı açıklamada, damızlık birliği üyesi olmanın bir ayrıcalık olduğunu,  üyelerine bu ayrıcalığı ve farklılığını yaşatmak için  ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Aytın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Edirne  Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerimize 2014 yılı ocak, şubat ve mart aylarına ait çiğ süt desteklemesi olarak 1 litre süte 0,06 kuruş olarak  birliğimiz hesabına gelmiştir. Gelen destekleme üyelerimizin ilgili banka hesaplarına aktarılmıştır.  Önümüzde ki günlerde üyelerimiz için yapacağımız çok daha güzel projelerimiz mevcuttur. Üyelerimiz Birliğe sahip çıktıkça bizler de onlar için yapacaklarımız adına çıtayı biraz daha yükselteceğiz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement