Edirne'nin Kurtuluşu 'Kanal Edirne Projesi' Başladı - Son Dakika
Güncel

Edirne'nin Kurtuluşu 'Kanal Edirne Projesi' Başladı

Edirne\'nin Kurtuluşu \'Kanal Edirne Projesi\' Başladı

Edirne’de kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ’Kanal Edirne Projesi’nin çalışmaları Bosnaköy’de başladı.

15.08.2015 16:20

Edirne'de kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan 'Kanal Edirne Projesi'nin çalışmaları Bosnaköy'de başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Edirne Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 40 adet iş makinesi ile Bosnaköy'de çalışmalara başladı. Karaağaç Mahallesi girişinde bulunan dereden başlayacak olan kanal, Bosnaköy'den devam ederek, Süvari köprüsünü geçince tekrar Meriç Nehrine bağlanacak. Kanal Edirne projesinin büyük bir bölümünün 2016 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

DSİ Edirne Bölge Müdürü Adil Sabancı, proje kapsamında 7 bin 800 metre kanal açıldığını, Devlet Su İşleri Genel Müdürünün talimatıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen 40 adet makine ile çalışmalara başlandığını belirtti. Kanalın 50 metre taban genişliği olduğunu belirten Sabancı, "Karaağaç'ın girişindeki köprünün oradan başlayacak olan kanal, Bosnaköy arazisini takiben Süvari köprüsünü geçince tekrar Meriç nehrine verilecek. Yer yer değişecek olan kanal derinliği 3 ila 4,5 metre derinliğinde olacak. Kanal kazısına başladık, buradan çıkacak olan toprak seddeler güçlendirilecek. Proje çalışmaları kapsamında ekip sayısının ileriki zamanlarda artırılması düşünülüyor" dedi.

Edirne'de geçtiğimiz kış ayında nehir taşkınları yaşanınca projenin uygulanmasına karar verilmişti. En son yaşanan nehir taşkınlarında Meriç Nehri'nin debisi 2 bin 149 metreküp/ saniyeye kadar çıkmış, Karağaç Mahallesinin şehir merkezi ile bağlantısı kesilmişti. Yapılacak olan Kanal Edirne projesiyle taşkınların önüne geçilmesi planlanıyor.

Öte yandan nehir taşkınlarda Karaağaç Mahallesi ile karayolu bağlantısının kopmaması için yeni alternatif köprünün yapımına da devam ediliyor. Köprü çalışmaları büyük bir hızla devam ederken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayram'ında açılması planlanıyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'nin Kurtuluşu 'Kanal Edirne Projesi' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement