Edremit-balıkesir Yolunda Köylü Pazarı - Son Dakika
Yerel

Edremit-balıkesir Yolunda Köylü Pazarı

Edremit-balıkesir Yolunda Köylü Pazarı

Balıkesir’in Havran ilçesinde, Edremit-Balıkesir karayolu kenarında oluşan köylü pazarında yok yok. Havran’a bağlı köylerden gelen vatandaşlar yol kenarında kurdukları pazarda gün boyu, zeytinden, zeytinyağı sabunu ve karadut suyuna kadar yüzlerce ürün satarken, bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri değerlendirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

10.08.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Havran ilçesinde, Edremit-Balıkesir karayolu kenarında oluşan köylü pazarında yok yok. Havran'a bağlı köylerden gelen vatandaşlar yol kenarında kurdukları pazarda gün boyu, zeytinden, zeytinyağı sabunu ve karadut suyuna kadar yüzlerce ürün satarken, bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri değerlendirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Edremit-Balıkesir yolu kenarında kurulan köylü pazarları çok sayıda vatandaşa ekmek kapısı oldu. Kadın erkekli çok sayıdaki satıcı köylerindeki ürünleri buralarda da değerlendiriyor., Köylüler birbirinden görerek pazarcı olduklarını söyledi. Pazardan alış veriş yaptığını anlatan Hazal Tanyeli," Köy pazarından alış veriş yaptık. Yoldan İstanbul'a gidiyorduk. Burada durduk. Elma, erik nektarin filan aldık. Salça aldık, zeytin aldık. Bunlar çok lezzetli" dedi. Dereören köyünden İbrahim Ünal, da," Biz burada 30-40 yıldır köy ürünlerini satıyoruz. Biz köy ürünlerini satarken, birileri köyümüzde olmayan ürünleri de istemeye başladılar. Bunları getirip satarken, bizi gören arkadaşlar da bu işe talip olup burada satışa başladı. Burası, bu bölgede bayağı bir insanların geçimini sağlıyor. Biz burada bu ürünleri satarken, köydeki işlerimizi de devam ettiriyoruz. Burada bizden görerek diğer köylüler de ürünlerini satıyorlar. Biz burada, insanlara hizmet etmekten mutluyuz" dedi. Rümeysa Ünal ise," Dereören köyünden geliyoruz buraya. Yağlarımız, zeytinyağlarımız, burada reçellerimiz karadut sularımız var. Organik ürünlerimiz car. Zeytinlerimiz peynirlerimiz var. Hepsini köyde yapıyoruz. Bir alan bir daha alıyor" diye konuştu. Nurcan Yıldız da," Ben Havran Dereören köyündenim Burada 3 senedir çalışıyoruz. Burada kendi ürettiklerimizi satıyoruz. Zeytin, zeytinyağımız, ballarımız, reçellerimiz karadut sularımız her şey organik. Doğal. Kendi ürettiklerimizi satıyoruz. Çoluk çocuğumuzun rızkı için" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit-balıkesir Yolunda Köylü Pazarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement