Edremit'te Sinekle Etkin Mücadele - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Sinekle Etkin Mücadele

Edremit\'te Sinekle Etkin Mücadele

Balıkesir’in Edremit Belediyesi tarafından, sinekle mücadele çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürülüyor.

09.06.2014 14:57

Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından, sinekle mücadele çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürülüyor. Başkan Saka, "Amacımız yurttaşlarımızın yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirmesidir" dedi.

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından mevsim sıcaklıklarının artış göstermesi ile ilaçlama çalışmaları belirlenen programa göre aksatılmadan yapılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri 15 Mayıs itibariyle uçkun mücadelesine başlandığını, çalışmaların Akçay, Güre, Altınoluk, Zeytinli gibi turistik mahalleler başta olmak üzere tüm mahalleleri kapsadığını ifade ettiler. İlaçlamanın Edremit merkez, Zeytinli, Akçay, Güre, Altınoluk mahalleri ile diğer mahallelerde 5 araç, 5 ilaçlama cihazı ve 10 personel tarafından yapıldığını kaydeden Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, "Belediye Başkanımız Kamil Saka'nın talimatı ile ekiplerimiz gündüz larva, gün batımı ise uçkun mücadelesine devam ediyorlar. Tüm mahallelerimiz belirlenen programa göre akşamları 20.00-23.00 saatleri arasında periyodik olarak ilaçlanıyor. Ancak hava koşullarının uygun olmadığı rüzgar ve yağmurlu havalarda zorunlu olarak ara vermek mecburiyetinde kalıyoruz" dediler.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da, Edremitlilerin ve tatil için ilçeyi tercih edenlerin sineksiz ve sorunsuz bir yaz geçirmesi için tüm önlemleri aldıklarını ve birimlerin çalışmalarını titizlikle yaptığını ifade etti. Sinekle mücadele ekiplerinin ziraat mühendisi gözetiminde gece- gündüz, hafta sonu da dahil olmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Başkan Saka, "Tüm amacımız yurttaşlarımızın yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirmesidir" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Sinekle Etkin Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement