Ege Denizi'nde Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika
Güncel

Ege Denizi'nde Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması

Ege Denizi\'nde Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması

Suç örgütünün göçmenlerden topladığı paraları sakladıkları tespit edilen iş yerinde 4 bin 500 lira, 6 bin Avro ve 6 bin 50 dolar ile geçirildi.

18.04.2014 14:32

Menderes ilçesinin Ürkmez ve Gümüldür beldeleri açıklarındaki Tavşan Adası yakınlarında kaçakları taşıyan teknenin batmasıyla ilgili bir iş yerine yapılan baskında 4 bin 500 lira, 6 bin Avro ve 6 bin 50 dolar nakit para ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, jandarma komutanlığına bağlı ekipler, kaçak göçmenleri, Yunan adalarına götürme bedeli olarak toplanan paralarının muhafaza edildiği ve suç örgütünün "kasası" olduğu belirlenen, Basmane semtindeki bir iş yerinde arama yaptı. Göçmenlerden alındığı tespit edilen 4 bin 500 lira, 6 bin Avro ve 6 bin 50 dolar burada yapılan aramada ele geçirildi.

İş yerinde ayrıca, göçmenlerden alınan paraların kayıt altına alındığı çok sayıda defter, göçmenlere verilen şifrelerin yazıldığı kağıt parçaları da bulundu.

Örgütün "kasası"

Yasa dışı yollardan Yunan adalarına gitmeye çalışan 8 göçmenin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından, kaçakları tekneye bindiren "organizatörleri" takibe alan jandarma ekipleri, yol üstündeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek "Kerim" kod adlı Suriyeli T.Y.'yi gözaltına almıştı.

Organizatör olduğu ifade edilen T.Y.'nin beyanı doğrultusunda, ekipler, Basmane'de, iş yeri sahibi ve aynı zamanda örgütün "kasası" A.K'yi, batan teknenin sahibi N.K'yi ve Suriyeli F.S'yi gözaltına aldı.

Organizatör olduğu iddia edilen 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Öte yandan AA muhabirine açıklama yapan Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, batan teknedeki diğer göçmenlerin bulunması için bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

Olay

Menderes ilçesinin Ürkmez ve Gümüldür Beldeleri açıklarındaki Tavşan Adası yakınlarında 15 Nisan günü yaşanan olayda Mariah isimli teknenin batması sonucu yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 1 kız çocuğu ve annesinin de aralarında olduğu 8 Suriyelinin cesedine ulaşılmış, 4 kişi de sağ olarak kurtarılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Denizi'nde Kaçakları Taşıyan Teknenin Batması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement