Yeni Rektör, Ege Üniversitesi'nde görevi devir aldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Rektör, Ege Üniversitesi'nde görevi devir aldı

Yeni Rektör, Ege Üniversitesi\'nde görevi devir aldı

Ege Üniversitesi'nin 13. Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun görevi devir aldı.

16.08.2016 10:23  Güncelleme: 10:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, 15 Ağustos Pazartesi günü saat:10.00'da Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu'nda düzenlenen tören ile rektörlük görevini 12. Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'dan devir aldı. Devir teslim töreni; senato üyeleri, öğretim üyeleri ve idari personelin katılımıyla düzenlendi.

Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,"Ege Üniversitesi  8 yıl sonra bir devir teslim törenine daha şahitlik ediyor. Ben Ege Üniversitesi'nin 12'nci rektörü ve ilk kadın rektörüyüm. Onurla şerefle, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasinin Ege Üniversitesi'nin oluşturduğu gelenekleri ile birlikte 8 yıl geçirdik. Her başlangıcın da  bir sonu vardır. Bu bir süreç ve bir bayrak yarışı. Ben bayrak yarışını öğrencim, asistanım, meslektaşım olan genç bir arkadaşıma devir ediyorum" dedi.

REKTÖR PROF.DR. HOŞCOŞKUN'DAN ANLAMLI MESAJ

Ege Üniversitesi'nin 13. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşçoşkun ise   "15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ve gazilerimize acil şifalar yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyorum"dedi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hoşçoşkun, "Benim seçilmem için her aşamada yardım eden çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Aileme kardeşlerime, yıllardan beri birlikte olduğumuz Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza meclis başkanıma teşekkür ederim. Önceki dönem rektörlerimize, senatomuza, dekanlarımıza çok teşekkür ederim. Bu seromonik bir devir teslim törenidir. Çok teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Rektör, Ege Üniversitesi'nde görevi devir aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement