Eğitim Alan Uzlaştırmacılara Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Alan Uzlaştırmacılara Sertifikaları Verildi

Eğitim Alan Uzlaştırmacılara Sertifikaları Verildi

İzmir'de Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzlaştırmacı eğitimi programına katılan 80 uzlaştırmacıya, törenle sertifikaları verildi.

28.04.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzlaştırmacı eğitimi programına katılan 80 uzlaştırmacıya, törenle sertifikaları verildi. Uzlaştırma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Nazan Pekcan, 2008 yılından bu yana 33 bin kişiyi uzlaştırdıklarını, İzmir'de toplam bin 270 uzlaştırmacı bulunduğunu dile getirdi.

İzmir Adliyesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Can Şımga Muğan, Uzlaştırma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet savcıları Nazan Pekcan, Süleyman Sinan Erdem ve Nihal Fındık, diğer savcılar, hakim, uzlaştırmacı ve davetliler katıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen program hakkında bilgi veren Prof.Dr.Can Şımga Muğan, uzlaştırma ve diğer eğitim alanlarında destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de ilk kez uzlaştırmacı eğitim sertifika programı düzenlendiğini kaydeden İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Doğru, şöyle dedi:

"Uzlaştırma konusu toplumsal barışa katkı sağlayan bir sistem. Bunu mahkemelerin iş yükünü azaltacağı gibi toplumsal huzuru sağlayacak bir sistem olarak görüyoruz. Uzlaştırmacılar şüpheli ile mağdur arasında iletişimi sağlayan Cumhuriyet Savcılığı'na bağlı, tarafsız ve eğitim görmüş uzman kişilerdir. İlk defa böyle bir eğitim verilmiştir."Uzlaştırma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Nazan Pekcan, 2008 yılından bu yana 33 bin kişiyi uzlaştırdıklarını, İzmir'de toplam bin 270 uzlaştırmacı bulunduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından eğitime katılan 80 uzlaştırmacıya sertifikaları, protokol üyeleri tarafından verildi. Tören sonunda, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Sinan Erdem, uzlaştırmacı yemini yaptırdı.

YI - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Alan Uzlaştırmacılara Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement