Eğitim Alanındaki Yenilikler Ödül Getirdi - Son Dakika
Yerel

Eğitim Alanındaki Yenilikler Ödül Getirdi

Eğitim Alanındaki Yenilikler Ödül Getirdi

Son iki yılda Adıyaman genelinde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında kentin dört bir tarafında inşa edilen okullar, kaliteyi artırıcı çalışmalar ve eğitim alanında yapılan fiziki iyileştirmeler Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi (EKYS) kapsamında ödül getirdi.

01.07.2014 13:48

Son iki yılda Adıyaman genelinde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında kentin dört bir tarafında inşa edilen okullar, kaliteyi artırıcı çalışmalar ve eğitim alanında yapılan fiziki iyileştirmeler Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi (EKYS) kapsamında ödül getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi Yönergesi ve 'Eğitimde Kalite Ödülleri' kapsamında 2013-2014 eğitim öğretim yılında Adıyaman'da dereceye giren okullar ödüllerini Vali Mahmut Demirtaş'tan aldı. Adıyaman il genelindeki okullar EKYS de 3 kategoride 3 Türkiye derecesi alma başarısını gösterdi. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Kategorisinde Türkiye birinciliğini Besni Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ortaöğretim Kurumları Kategorisinde Türkiye üçüncülüğü Gölbaşı Yunus Emre Anadolu Lisesi alırken Yılın Kaliteli Ekibi kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ise Adıyaman Özel İdare Ortaokulu aldı.

EKYS'de dereceye giren 3 okula Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle ödülleri verildi. Düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

EKYS Ödül töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, 22 ay önce Adıyaman'da göreve başladığını belirterek, "Adıyaman'a atandığım günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli brifingler aldım. Yaptığım gezi ve incelemeler sonucunda Adıyaman'da en büyük problemin eğitim olduğunu gördüm. Bu düşünceyle Adıyaman'da göreve başladıktan sonra Valilik olarak eğitim alanında ciddi çalışmalar başlattık. İl genelinde eğitim seviyesini daha üst noktalara getirmek amacıyla 22 aylık görev sürem içerisinde yaklaşık bin dersliğin temelini attık. Bu okulların bir kısmı bitirilerek hizmete sunuldu. Bir kısmının ise inşaat çalışmaları devam ediyor. Ayrıca il genelinde 1.600 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonları yapıyoruz. Bunlarında bir kısmı bitti ve bir kısmı da önümüzdeki yıl bitirilecektir. Bu rakamlar Adıyaman için çok iddialı rakamlardır ve aynı zamanda bir ilktir. Eğitimde fiziki iyileştirmeleri yaparken de bir taraftan da Türkiye'de ilk 20'lere nasıl girebiliriz diye düşünüyorduk. Adıyaman'a atanırken eğitim alanında bir hedefim vardı. İl genelinde öyle bir eğitim sistemi benimsemeliyiz ki Adıyamanlı çocuklarımızı Türkiye'de ilk 20'ye nasıl getire bilmeliyiz? Tek hedefim buydu. Bu oranın yakalanmaması için hiçbir engel görmüyorum. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz" dedi.

Eğitimdeki başarının duyarlı veliler, başarılı öğretmenler ve iyi idarecilerin işbirliği ile sağlanacağını dile getiren Vali Demirtaş, "Bu üç şartı bir araya getirdiniz mi eğitimde başarıyı yakalamak için hiçbir sebep yoktur. Yaklaşık 10 gün önce Milli Eğitim Bakanlığından ilimize bir yetkili geldi. Bu yetkili Adıyaman'da son yıllarda eğitim alanındaki başarılı çalışmalar ile büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığına işaret ederek, bunun sebeplerini bakanlık olarak araştırdıklarını ve bu sebeplerin tam olarak ortaya doğru konulabilmesi ile eğitimdeki Adıyaman modelini Türkiye'de veya Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine model yapabileceklerini ifade etmişlerdir. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarının altında çok ciddi bir çalışma gerekiyor. Adıyaman'daki eğitim camiası başarıyı yakalamak için elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye'de dereceye girerek ödül alan bütün okullarımızı ve yöneticilerini tebrik ediyorum. İl Yöneticileri olarak okullarımızın gösterdiği bu başarı bizleri heyecanlandırıp, gururlandırıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Mahmut Demirtaş, EKYS'de dereceye giren Besni Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Gölbaşı Yunus Emre Anadolu Lisesi ile İl Özel İdare Ortaokulunu başarı belgesi ile ödüllendirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Alanındaki Yenilikler Ödül Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement